Gülbirlik 5.8 Milyon TL'lik Gülyağı İhraç Etti

Gülbirlik 5.8 Milyon TL'lik Gülyağı İhraç Etti

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Nisan 2015 10:42
Gülbirlik 5.8 Milyon TL'lik Gülyağı İhraç Etti

Gülbirliğin seçimli olağan genel kurulu dün yapıldı. Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, kongrede yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.
Gülbirliğin yükselişinin birilerini endişelendirdiğini ve keyfini kaçırdığını ileri süren Genel Müdürü Çelik, "üreticinin cebine 5 kuruş fazla para girsin diye teşvik ve destek peşinde koşuyoruz. Ama bu birilerini rahatsız ediyor. Gülbirliğin aleyhinde konuşuyorlar" dedi.

Gülbirliğin gülcülüğün ayaklarının yere sağlam basması için önemli çalışmalar yaptığını belirten Genel Müdürü Çelik, bu konudaki çalışmaları şu 6 başlıkta topladı:

"- Coğrafi İşaret Alınması.
-“Yağlı Tohumlar ve Endüstri Bitkisi “ kategorisine alınarak Buna bağlı olarak mazot, gübrek, toprak analizi desteklerinin yüzde 100 artırılması.
-ÇKS kaydı yaptırarak ve “ İyi Tarım Uygulanması “ kapsamında üreticiye dekar başına 100-TL ödeme yapılması.
-Gül çiçeğinin Tarsim kapsamına alınması.
-“STRATEJİ BELGESİ “ hazırlanması.
-OSB'de 20.000 m²’lik arsa tahsis talebi."

GÜLCÜLÜK RESMİ HÜVİYETÜ KAZANMALI
Devletin sağladığı teşvik ve desteklerden yararlanmak için altyapı oluşturduklarını kaydeden Çelik, şöyle konuştu:
"Tüm bu çalışmalar, gülcülüğün ayaklarının yere sağlam basması ve geleceğe güven ve ümitle yürüyebilmesi adına yapılmış bir çalışmadır. Diğer taraftan; devletin sağladığı her türlü destek ve teşviklerden yararlanmak için de alt yapıların oluşturulması, gül çiçeğinin muhatap kabul edilmesi için Resmi bir hüvviyete ve kimliğe kavuşturulmasıdır.

ÜRETİCİNİN CEBİNE 5 KURUŞ FAZLA GİRSİN
Devlet her tür girişimciyi teşviklerle desteklerken, işletmelere ve girişimcilere, sanayicilere, üretime ve istihdama katkı sağlayanlara düşük faizli kredilerle doğrudan hibe ve teşviklerle desteklerken ( ki bütün bunlar yasal çerçevede yürütülüyor ) Bizler Gülbirlik olarak gülcülüğün bu topraklarda varlığını devam ettirebilmesi; üreticilerimizin cebine 5 kuruş fazla girebilsindiye ilgili bakanlıklar nezdinde destek ve teşvik taleplerimizi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sürdüreceğiz. Az da olsa elde ettiğimiz kazanımlar bizim için bir başlangıç olacaktır.

TÜRKİYE'DE HERKES DESTEKLENECEK GÜLBİRLİK DESTEKLENMEYECEK !
Değerli arkadaşlar, burada garip olan nedir biliyor musunuz? Bizim gülcülüğün desteklenmesi veya teşvik kapsamına alınması için yaptığımız çalışmalardan birleri fevkalâde rahatsız oldu. Gülbirliğin destekler ve teşviklerle maliyetlerini düşürerek uluslararası piyasalarda rekabetçi bir maliyet fiyatı ile rekabet şansını yakalaması ve üreticilere daha fazla çiçek bedeli ödemesi nedense birilerinin hoşuna gitmedi. Ve Gülbirliğin destek ve teşvik taleplerini aklınca eleştirmeye kalktı. Ne yani, Türkiye’de herkes, sanayicisi, müteşebbisi, ihracatçısı, üreticisi – tüketicisi devlet destek ve teşviklerinden yararlanacak, Gülbirlik yararlanmayacak öylemi? Üreticinin cebine girecek olan 5 kuruş seni neden rahatsız ediyor ? Gülbirlik ya da gül üreticisi cezalı mı? Gerçekten buradaki mantığı anlamakta zorlanıyoruz. Hani derler ya; Dinime dahleden bari Müslüman olsa. ( Dinime küfreden bari Müslüman olsa)

BİRLİĞİMİZİN YÜKSELİŞİ BİRİLERİNİ ENDİŞELENDİRİYOR
Yine o birileri sağdan soldan topladıkları bilgi kırıntıları ile Gülbirlik aleyhinde dedikodu üreterek tatmin olmaya çalışıyorlar. Teselli olmaya çalışıyorlar. GÜLBİRLİĞİN ve ROSENSE’in emin adımlarla yürüyüşü ve yükselişi gerçekten birilerini endişelendiriyor, keyfini kaçırıyor. Beyler kusura bakmayın bizler sizlerin keyfini kaçırmaya devam edeceğiz.

'3 AYDA BATACAK' DEDİLER
Burası öyle 3 ay sonra batacak denildiği halde batacak bir kurum değildir. Burası nice 4 yıllardan beri ve yine nice badirelerden geçerek bu günlere geldi. Allah‘ın izniyle hep birlikte daha nice güzel günler göreceğiz. Çünkü burası bedduâlı değil duâlı bir yer. Profesyonel bir ekip ve gönülden bağlı bir üretici ortak kadrosuna sahip güzide ve örnek bir kuruluştur. Gülbirlik, ne birilerinin büfecilik mantığına ne de lokantacılık hezeyanına asla prim veremez.

Burası, dünya ile entegre olmuş. Kurumsallığı ve markalaşması ile rüştünü ispatlamış bir kurumdur. Gülbirlik Kooperatifçilik ruhuna göre faaliyetlerini sürdüren, mecburi yatırımlar dışında kâr amacı gütmeyip, üreticinin hakkını en iyi şekilde vermeyi kendine görev sayan örnek bir birliktir.

KAR AMACIMIZ YOK
Eğer kâr amaçlı, yâni bankalarda para stoklama mantığıyla hareket edilse idi geçmiş yıllarla kıyasladığımızda sadece son 4 yılda yıllık 1,500.000-TL’den yaklaşık 6.000.000-TL kasamızda şuanda para olacaktı. Ancak, kooperatifçiliğin esprisi ve mantığı bu değildir. Bizler elde ettiğimiz bu paraları doğrudan gül çiçeği bedeline yansıtarak üreticinin el emeğini ve alın terini en iyi şekilde ödeyerek üreticimize destek olduk. Ve üzerimize düşeni yaptık.

BİZE DUYDUĞUMUZ GÜVENE TEŞEKKÜR
Bizler, siz üreticilerimizin bizlere tevdi etmiş olduğu yetki ve güç ile yine sizlerin adına tüm gayretimizle çalışıyoruz. Tek gayemiz Gülbirliği daha ileriye ve daha iyi günlere taşımaktır.Bu çerçevede, başta üretici ortaklarımıza ve çok değerli siz temsilcilerine, şahsıma ve personelime duyulan güven ve anlayış için teşekkür ediyorum. Ayrıca, gece gündüz demeden büyük bir fedakarlık ve hakkâniyet içerisinde Gülbirlik ve Rosense de çalışan tüm mesai arkadaşlarıma da teşekkür etmek istiyorum."

Yönetime güvenoyu
Gülbirliğin 2014 yılı kongresinde seçimde yapıldı. Mahmut Demir ve ekibi delegelerin tamamının oyunu alarak 3 yıllık daha vize aldı.

Demir başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor:
"Hüseyin Eker, Baki Kurt, Mustan Hoşgör, Faik Yıldız (Yükseköğretim kontenjanı) ve Mustafa Başer (Yükseköğretim kontenjanı)"

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.