Gülbirlik Gülçiçeği Taban Fiyatını Açıkladı

Gülbirlik Genel Müdürlüğü binasında yapılan basın toplantısında Genel Müdür Hasan ÇELİK Gülbirlik gülçiçeği taban fiyatını açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ağustos 2011 10:58
Gülbirlik Gülçiçeği Taban Fiyatını Açıkladı

Gülbirlik Genel Müdürlüğü binasında yapılan basın toplantısında Genel Müdür Hasan ÇELİK Gülbirlik gülçiçeği taban fiyatını açıkladı.

Günlerce Gülbirliğin taban fiyatını bekleyen özel sektör nihayet kendi almış olduğu gülçiçeği taban fiyatı geçen yıl 1 TL 80 Kr. İken bu yıl 2.250 TL olarak belirledi.

Genel Müdür Hasan ÇELİK yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ Malumunuz olduğu üzere 2011 yılı gülçiçeği kampanyası 21 Mayıs 2011 tarihinde başlamış ve 13 Temmuz 2011 tarihinde sona ermiştir. Ancak, bu yıl gülçiçeği kampanyası hava şartları nedeniyle 10 -12 günlük bir gecikmeyle başlamıştır. Doğal olarak da Temmuz ayına sarkmış ve 13 Temmuzda kapatılmıştır. Yaklaşık 54 gün devam eden 2011 gülçiçeği kampanyası kazasız belasız sona ermiştir.

2011 yılı gülçiçeği rekoltesinin Isparta genelinde yaklaşık 6.500 ton civarında olduğu tahmin edilmektedir. Halbuki kampanya öncesinde 7.500 ton civarında bir rekolte bekleniyordu. Maalesef sezonun yağışlı ve kapalı geçmesinden dolayı beklenen rekolte gerçekleşmemiştir.

Kampanyanın sona ermesiyle birlikte yurtdışı pazarlama çalışmalarımız başlamış ve kısmen de olsa yüklemeler yapılmıştır. Yurt dışı ihraç fiyatlarına bağlı olarak arkadaşlarımızla birlikte çok titiz bir çalışma yaptık. Bu yıl çiçek fiyatı olarak üretici ortaklarımıza ne verebileceğimizi enine boyuna görüştük ve hesaplar yaptık. Sonuç olarak 2011 yılı gülçiçeği bedelinin kilosu brüt 2,25 -TL den ödenmesine ve ödemelerin 22 Temmuz 2011 pazartesiden itibaren başlayarak Bayram öncesinde ödemelerin tamamlanmasına Yönetim Kurulumuzca karar verilmiştir. Açıklanan bu fiyat geçen yıla göre % 25 lik bir artış demektir. Üretici ortaklarımızı tatmin edeceğini düşündüğümüz bir fiyat olmuştur. Tüm ortaklarımıza, Ispartamıza ve camiaya hayırlı olmasını dilerim” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.