Gülbirlik Organik Gül Üretimi Yapmayacak

Gülbirliğin gül yağında ortaya çıkan ilaç kalıntılarını en aza indirilmesi amacıyla gündeme getirdiği organik gül üretimi projesinden vazgeçildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mayıs 2012 13:41
Gülbirlik Organik Gül Üretimi Yapmayacak

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, organik gül konusuna üreticinin sıcak bakmadığını belirterek; “Organik gülden iyi tarım uygulaması gül üretimine geçmek daha yerinde olacaktır” dedi.

Genel Müdür Çelik, bilinçsiz ilaçlama ve Çin'den gelen çeşitli ilaçların kullanılmasıyla gülde ilaç kalıntısının hızla arttığını söyledi. AB ülkelerinin artık bu kalıntıları istemediğini ifade eden Çelik; “Evet, 2010 yılında Organik Gül üretimi konusunda bir çalışma başlatılmıştı. Bu doğrultuda Isparta’daki ekili gül alanlarının tümünü organik gül üretimi yapılabilecek alana dönüştürme düşüncesi çerçevesinde belli bölgelerde bu uygulamaya başlanmıştı. Ancak, gerek üreticinin bu konuya sıcak bakmaması gerekse uygulama şartlarındaki durumlar nedeniyle bu gerçekleşemedi. Tabi, bunda bir de miras hukukundan kaynaklanan arazi parçalanması da eklenince organik gül üretimi yapılamadı. Zira, miras nedeniyle tarım arazileri dolayısıyla gül tarlaları da paylaşmadan mütevellit her geçen gün azalmaktadır. Öyle ki, artık bir kişiye düşen arazi miktarı 500 metrekareye kadar düşmüş durumdadır. Oysa, bu Bulgaristan’da 50 dönüm, 100 dönüm şeklindedir.

Onun için, organik gül üretimi yerine iyi tarım uygulamalı gül üretimine geçmek daha yerinde olacaktır diye düşünüyorum. Bu konuda önümüzdeki günlerde bir çalışma yapmayı planlıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.