Gülbirlik Sezon Açılışı İçin Gün Sayıyor

Kısa adı GÜLBİRLİK olan Gül, Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Satış Kooperatifi Birliği Genel Müdürü Hasan Çelik, gülçiçeği alım kampanyası için gün saydıklarını belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mayıs 2011 14:09
Gülbirlik Sezon Açılışı İçin Gün Sayıyor

Kısa adı GÜLBİRLİK olan Gül, Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Satış Kooperatifi Birliği Genel Müdürü Hasan Çelik, gülçiçeği alım kampanyası için gün saydıklarını belirtti.

Bu yıl havaların yağışlı geçmesi nedeniyle sezonun geciktiğini belirten Çelik, Burdur yöresinde özel sektörün gül alımlarına başladığını söyledi.

Çelik, “Gül bizim buralara göre Burdur yöresinde daha erken açıyor. Geçtiğimiz günlerde gülçiçeği alımının yapıldığı bölgelere gezdik ve özellikle Çeltikçi tarafında güller açmaya başlamıştı, bu taraflarda ise güller tomurcuklanmış durumda. Hafta sonuna kadar özellikle Gümüşgün'den ilk gülçiçeği gelmeye başlayacak. Büyük ihtimalle önümüzdeki haftadan itibaren gülçiçeği alımlarına başlayabileceğimizi tahmin ediyorum. Yaklaşık 50 merkezde gülçiçeği alımı gerçekleştireceğiz. 4 fabrikamızda toplanan güller işlenecek, gülçiçeği alım kampanyamız geçen yıl 8 Mayıs'ta başlamıştı. Geçen yıla göre bu yıl kampanya biraz gecikmiş durumda. Ancak ben bu yıl güzel bir sezon bekliyorum” dedi.

HEDEFİMİZ İKİ BİN TON
GÜLBİRLİK Genel Müdürü Hasan Çelik, bu yılki kampanyadan oldukça umutlu olduğunu, geçenn yıl bin 250 ton gülçiçeği alındığını hatırlatarek, bu yıl hava şartlarına göre alımların bin 500 ila 2 bin ton arasında değişebileceğini ifade etti. Geçtiğimiz yıl 300 kilogram gülyağı ve 465 kilogramda gül konkreti ürettiklerini belirten Çelik, en büyük rakipleri olan Bulgaristan'ın AB'ne girmesi nedeniyle eskisi gibi tarıma önem vermediğini ve bu durumun kendileri için sevindirici olduğunu kaydetti. Çelik, “Geçtiğimiz yıl Bulgaristan'daki güllerin yüzde 20'lik bölümü tarlada kaldı çünkü ülkenin Avrupa Birliğine girmesi nedeniyle gül bahçelerinde çalışacak işçi bulamadılar” diye konuştu.

YURT DIŞI SEYAHATİ YARARLI GEÇTİ
Bu arada 1-8 Mayıs tarihleri arasında yurt dışındaki müşterilerine yönelik bir yurtdışı seyahati gerçekleştirdiklerini de belirten Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, “Gittiğimiz her ülkede olumlu karşılandık, çünkü bu müşterilerimiz benim prensiplerimi de çok yakından bilen insanlar. Bu durumun kampanya sonrasında yurtdışı bağlantılarında oldukça yararlı olacağına inanıyorum. Bu nedenle bu yıl hem verimli bir gülçiçeği alım sezonu bekliyoruz, hem de yurt dışında iyi bir pazar bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.