Gülbirlik’ten Gül Macunu

Gülbirlik Genel Müdürlüğü tarafından gül yapraklarından ve baharatlardan oluşan Gül Macunu üretildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mart 2013 15:09
Gülbirlik’ten Gül Macunu

Gül Macununu tanıtan Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, “Isparta’mızın sembolü haline gelen gül, sektörün diğer paydaşlarının ama özellikle Gülbirlik ve Rosense’nin gül orijinali kozmetik ve gıda ürünleri üzerine yaptığı araştırmalar ve çalışmalar sayesinde bölgemiz ekonomisinin itici gücü olmaya ve üreticilerimizin el emeklerini ve alın terlerini en iyi şekilde değerlendirerek sofralarına bereket katmaya devam ediyor.

Gül sadece, parfüm ve kozmetik sanayisinde kullanılan bir ürün olmayıp aynı zamanda sağlık ve gıda sektörünün de vazgeçilmezlerindendir. Bu bağlamda, gül, görüntüsüyle, rengiyle aromasıyla, tadı ve lezzeti ile bölgemiz ekonomisine önemli bir katma değer kazandırmaktadır.

Bu işin sorumluluğunun ve vebalinin farkında olan Gülbirlik ailesi olarak bizler geçmişte olduğu gibi bugünde sektörü öncülük etmenin ve gıda sektörüne Gül Macunu adıyla farklı ve yeni bir ürün kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Gül macunu, Isparta’nın meşhur gül çiçeğinin yaprakları ile her birisi şifa kaynağı olan baharatların harmanlanması ile hazırlanmış bir şifa kaynağıdır. Gül Macunu yaklaşık 2 yıllık bir deneme ve araştırmanın sonucunda ortaya çıkmış bir ürün olup herkesin gönül rahatlığı ile soflarına koyabileceği, eşine dostuna ve misafirlerine hediye edebileceği bir üründür. Hem damak tadı ve lezzet olarak farklı bir ürün hem de beslenme ve sağlık açısından oldukça faydalı bir üründür. Çünkü gül, yaprağından bulunan antioksidan bileşikler sayesinde vücuttaki zararlı maddelerin (toksin maddelerin) atılmasına yardımcı olur, Mide ağrısı, boğaz ağrısı, bağırsak problemi olanlar için bu rahatsızlıkların giderilmesinde yardımcı olmaktadır. Gül macunu, herhangi bir öğün fark etmeksizin tüketilebilen bir üründür.

Gül macunu, yaklaşık 500 yıllık bir geçmişi olan mesir macununa benzer bir üründür. Ançak içerisindeki gül yaprakları ona farklı bir lezzet katmaktadır.
Ürünümüz Isparta’da bir ilktir. 2012 yılı başında ürettiğimiz Draje Lokum da ilklerden birisiydi.

Gül macunu, diğer ürünlerimizde olduğu gibi Gülbirlik/Rosense Gıda Tesislerinde Gıda Mühendisi denetim ve kontrolünde üretilmekte olup, başta Ispartalı hemşerilerimiz olmak üzere tüm Türkiye’nin beğenisine ve hizmetine bugün itibariyle sunulmuştur. Ürünümüz Isparta mağazalarında 9,50 TL’ye satışa çıkarılmıştır. Hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.