Gül'den Sonra Elma Sepeti

Gül'den Sonra Elma Sepeti

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Şubat 2016 18:03
Gül'den Sonra Elma Sepeti

Isparta, gül ve gül ürünlerinden oluşan sepetten sonra, elma ve elma ürünlerinden oluşan sepeti ile de akla gelecek.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "Elmacılık ve meyvecilik bu bölgede iyi yapılıyorsa, sadece sofralık meyve değil, meyveciliğin sanayisini de geliştirmek lazım." dedi.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, elmanın tanıtımı konusunda büyük çaba sarf etmeye devam ediyor. Isparta denilince akla gül ve gül ürünleri geldiğini söyleyen Başkan Şengöl, bundan sonra elma ve elma ürünleri ile Isparta'nın ve Eğirdir'in akıllara geleceğini ifade etti.

Dünya'da en iyi elmanın Eğirdir'de yetiştirildiğini söyleyen Başkan Şengöl, "Eğirdir ve bölgemizde hatta ilimizin genelinde çok iyi kalitede elma ve meyve çeşitleri üretiliyor. Elmacılıkda hem bahçe bazında hem de paketleme depolama tesisleri bakımından dünyadaki teknolojiyi yakalamış durumdayız. Bundan sonra yapmamız gereken elmanın sanayisine geçmek. Hedefimiz, yalnız sofralık elma satışı değil, cipsi, meyve suyu, jölesi, reçeli, pasta ve yemek sektöründe elmanın kullanılmasını sağlamak. Bu konularla ilgili görüşmelerimiz oluyor. Mayıs ayından sonra öncülük yaparak elma sepeti oluşturarak ilçemizi ve ilimizi tanıtmayı düşünüyoruz. Isparta'ya gelindiğinde hediyelik olarak gül sepeti veya 100 çeşit gül ürünü alınıyor ise, Eğirdir'e gelindiğinde de elma sepeti alınacak. Gülün yanında elmayı da bu şekilde değerlendirmeyi düşünüyoruz. Elma sepeti yaparak içerisinde çeşitli elma ürünlerini koyarak ilçemizin tanıtımını yapacağız. Bir sepette gül bir sepette meyve şeklinde değerlendirmeyi de düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.