Güle Kilo Başı Destek İçin Söz Verdi

Güle Kilo Başı Destek İçin Söz Verdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Haziran 2015 14:06
Güle Kilo Başı Destek İçin Söz Verdi

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, yeni dönemde güle kilo başı ya da dekar başı destekleme yapılması için çaba sarf edeceklerinin sözünü verdi.

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik ile birlikte gül üreticileriyle buluştu. Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, bu yıl 6 bin ton gül rekoltesi beklendiğini açıkladı. Afet dolayısıyla güle yapılan dekar başı destekten memnun olduklarını belirten Çelik, ‘’Gül sezonu biraz gecikmeli olarak başladı. Geçmiş yıllara oranla hem sezon gecikti hem ürün kaybı yaşadık. Rekolte düşüklüğü söz konusu. Rekolte düşüklüğünü gidermek için devletimizin doğrudan desteği oldu. Bu üreticimizin kaybını telafi için önemli bir destek. Bakanlığımıza, milletvekillerimize, valimize teşekkür ediyoruz. Üreticimiz nefes aldı. Allah bundan sonra böyle afetler yaşatmasın.

‘’15-20 MİLYON AVRO GİRDİ SAĞLAYACAĞIZ’’
Her yıl 7 bin ton rekolte beklentimiz oluyor. Bu yıl 6 bin ton rekolte gerçekleşecek. Bu da büyük kayıp anlamına gelmez. Isparta dünya gülyağı tüketiminin yüzde 60'ını karşılıyor. Üreticilerimizin gülçiçeği bedeli ile ilgili beklentisi var. Üretici hak ettiği fiyatı alacaktır. Büyük problem olmadığı müddetçe herkes alın terinin karşılığını alacaktır. Bu sezon yaklaşık üretimimiz 1500­2000 kg gülyağı, 10 tona yakın da gül konkreti olacak. Gülsuyu üretimimiz 200 ton civarında olacaktır. Bunun şehre katkısı ise 15-20 milyon avro bandında olacak’’ dedi.

‘’ ISPARTA’YI TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER MERKEZİ HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ’’
Öte yandan Milletvekili Bilgiç de gülün Isparta için stratejik olduğunu belirterek sürekli destek konusunda söz verdi. Bilgiç, ‘’Sayın Genel Müdürümüzle birlikte gül üreticimize ziyarette bulunduk. Gül Ispartamız açısından son derece önemli. Yaşanan don olayında gülümüz de etkilendi. Dekar başına destekle bir nebze olsun sıkıntıları telafi edeceğiz. Gül Isparta için stratejik bir ürün. Isparta'yı gülle birlikte tıbbi ve aromatik bitkiler merkezi haline getirmek istiyoruz. Gülü yağlı tohumlar kapsamına aldırdık. Sürekli olarak dekar başına ya da kilo başına desteği gündeme getireceğiz. Bu konuda mücadele vereceğiz. Tıbbi aromatik bitkiler konusunda çalışmaları hızlandıracağız. Akredite laboratuvarını da ilimize kazandıracağız. Markalaşma süreci açısından önemli bir yol alacağız. Çok önemli markalarımız var. Rosense Gülbirlikle birlikte dünya markası olma yolunda gidiyor. Katma değeri artırmamız gerekiyor. Entegre sanayi tesislerini artırmamız gerekiyor. 20 milyon avroyu daha da yükseklere, 50­100'e çekmenin yollarını aramalıyız’’ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum