Gülevler Gaspçıları Yakayı Ele Verdi

Son olarak Gülevler Mahallesi’nde yaşlı bir kadının evinden gasp girişiminde bulunan ve aralarında 17 yaşındaki bir kızın da bulunduğu, 2’si çocuk 4 gaspçı önceki gün Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ve Güven Timi ekiplerinin yaptığı ortak operasy

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Aralık 2011 11:00
Gülevler Gaspçıları Yakayı Ele Verdi

Gülevler Mahallesi 4008 sokakta meydana önceki hafta meydana gelen gasp olayının şüphelileri geçtiğimiz gün yakalandı. Olaya karışan G.C. (17), Hüseyin S.Ç. (20), Serkan Y. (22) ve E.K.(17) isimli 1’i bayan ikisi çocuk 4 şüphelinin, daha önce de çok sayıda suçlarının bulunduğu ortaya çıktı.

Şayeste Hanım’ı gasp eden şüphelilerin yakalanmasının ardından, daha önce işlenen 2 işyeri gaspı, 1 evden maskeli gasp ve evden hırsızlık dosyaları da aydınlanmış oldu.

Isparta Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ve Güven Timi ekipleri tarafından yapılan çalışma sonucu ele geçirilen, 2’si çocuk 4 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İLKİNDE AMACA ULAŞAMAYINCA, BAYAN ARKADAŞLARINI GÖNDERDİLER…
Kendine ait müstakil evde yalnız yaşayan 84 yaşındaki Şayeste Kıyıcı’ya ilk olarak adres sorma bahanesiyle giden, şüpheliler çirkin emellerine ulaşamayınca bayan arkadaşlarını devreye sokarak ilaç isteme bahanesini kullanmışlardı.
Yaşlı kadının kapıyı açmasının üstüne çullanan 1’i bayan 4 kişi, Şayeste Hanım’ı darp ederek yatak odasındaki 80 TL tutarındaki nakit parayı alarak, kayıplara karışmıştı.

İZ BIRAKMADILAR AMA POLİS ONLARI BULDU…
Arkalarında hiçbir iz bırakmayan şüpheliler, polisin dikkati ve titiz çalışması sonrasında kıskıvrak ele geçirildi. İlk olarak, olayın gerçekleştiği evin bahçesinde inceleme yapan polis, yalnızca bir markada bulunan farklı sigara izmaritlerine rastladı.

KIRMIZI OTOMOBİL SORUŞTURMASI…
Daha sonra çevrede soruşturma yapan Gasp Büro ve Güven Timi ekipleri, kırmızı bir aracın bölgede sürekli bekleme yaptı bilgisini edindi.
Aracın bekleme yaptığı bölgede inceleme yapan polis, bahçedekilerle aynı marka sigaraya ait izmaritlere rastlayınca, şüphelilerle bağlantı kurmaya çalıştı.

UYGULAMA YAPAN POLİSLER, GBT SORGULARINI YAPMIŞ…
Kırmızı otomobilin markasını tespit etmeye çalışan ekipler plaka taramaları yaptıkları esnada, bölgede daha önce uygulama yapan ekiplerden otomobilin plakasını tespit etti. Polisin daha önce bölgede şüpheli şahıslar üzerinde yaptığı uygulamalar kapsamında 4 kişinin de GBT sorgusunu yaptığı ortaya çıktı.

SUÇLARINI İTİRAF ETTİLER
Olayın geçtiği Gülevler Mahallesi’nde ikamet ettiği öğrenilen 17 yaşındaki G.C. kız çocuğunu bulan polis, Hüseyin S.Ç. (20), Serkan Y. (22) ve E.K. (17) isimli diğer şüphelilere de ulaştı.
İfadeye başvuran Asayiş ve Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerinde, şüphelilerin suçlarını itiraf ettikleri öğrenildi.

ÇOK SAYIDA GASP OLAYI AYDINLANDI
Öte yandan son olarak Gülevler Mahallesi’nde karıştıkları olay sonrası yakalanan 4 şüphelinin, daha önce 2 marketten maskeli gasp, 1 evden hırsızlık suçlarına da karıştıkları saptandı.

KULLANDIKLARI OTOMOBİLDE SUÇ MALZEMELERİ ELE GEÇİRİLDİ
Polisin aldığı bilgiler doğrultusunda önceki gün yaptığı eş zamanlı operasyon kapsamında, şüpheliler suç işlerken kullandıkları otomobil, 1 adet kırmızı renkli eşarp, 2 adet kar maskesi, 1 adet biber gazı, 2 adet el feneri, 2 adet kamufle amaçlı kullanılan puşi, 1 adet tel kesme makası, 1 adet eldiven ve çok sayıda tabanca mermisi ele geçirildiği kaydedildi.

FETİ KILIÇ

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum