Gülistan Mahallesi Ayaklandı

Yeni eğitim sistemi, 17 Eylül itibariyle uygulanmaya başlayacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ağustos 2012 13:07
Gülistan Mahallesi Ayaklandı

Yeni eğitim sistemi, 17 Eylül itibariyle uygulanmaya başlayacak. Bu nedenle mevcut okullarda öğrenim gören öğrenciler, ilkokul ve ortaokul olarak ayrılmaya başladı.
Bu ayrımın yapıldığı okullardan biri de Gülistan İlköğretim Okulu.

Halen 2 ayrı binası olan 32 derslikli okulda okuyan yaklaşık 800 öğrenci, 3 ayrı okula dağıtıldı. Bu da velileri çıldırtmaya yetti. Okul bahçesinde toplanan veliler, çocuklarının başka okullara gitmesini istemediklerini söyleyerek, “Bizim okulumuz çocuklarımıza yetiyor. Varsa sorun sabahçı öğleci yapsınlar. Ben ilkokula yeni başlayan çocuğumu, yolun karşısına cadde atlayarak gönderemem. Bu yapılan düzenlemenin bizler düşünülerek yapılmadığını düşünüyoruz. Yetkililer biraz evvel bu işe çare bulsunlar” dedi.

Gülistan İlkokulu’nun Naşide Halil Gelendost, Ali Haydar ve Bağlar İlkokulu’na alınmasının yanlış olduğunu söyleyen Gülistan Mahallesi Muhtarı Zeynep Zuhal Top, mahalle sakinleri olarak topladıkları imzaları yetkililere ulaştıracaklarını belirtti. Muhtar Top, “Yapılan uygulama yanlıştır, bu nedenle yanlıştan biran evvel dönüşmelidir” dedi.
Asıl konunun muhatapları çocukların da büyüklerine söyleyecek sözleri vardı. Çocuklar da tıpkı büyükleri gibi okullarını terk etmek istemediklerini ifade ettiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum