Gülistan'da Bir Kentsel Dönüşüm Projesi Daha

Gülistan'da Bir Kentsel Dönüşüm Projesi Daha

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Eylül 2015 17:47
Gülistan'da Bir Kentsel Dönüşüm Projesi Daha

Emre Mahallesi'nde 30 dairelik Park Manzara Evleri inşaatını tamamlayan Gündüz İnşaat, kentsel dönüşüm yaşayan Gülistan'da 40 yıl önce yapılan Maliyeciler Sitesi'ni yıkıp, yerine daha modern ve dayanıklı evler yapacak.

Gülistan Mahallesi'nde emsal oranı müteahhitlik sektörü için uygun olan bölgelerde uygulanan kentsel dönüşüm giderek yaygınlaşıyor. Şu ana kadar 5 ayrı sitede başlatılan kentsel dönüşüm sürecine yeni bir site daha dahil oldu. Emre Mahallesi'nde Park Manzara Evleri adı altındaki projesini başarıyla tamamlayan Gündüz İnşaat, Gülistan Mahallesi'nde kentsel dönüşüme başlıyor. Gölcük Yolu üzeri Yılmazlar AVM karşısındaki Maliyeciler Evleri'nin dönüşümü Gündüz İnşaat tarafından gerçekleştirilecek. 1973 yılında yapılan 24 dairelik Maliyeciler Sitesi evleri yıkılarak yerine dayanıklı ve modern 81 daire yapılacak.

Yatırımlarını Isparta'ya taşıyan Ankaralı İşadamı Kanuni Bülent Gündüz ile Fevzi Özşeker'in ortaklığında kurulan Gündüz İnşaat, Emer Mahallesi'nde 30 dairelik Park Manzara Evleri yaptı. İnşaatı tamamlayan Gündüz İnşaat, şimdi de Gülistan Mahallesi Maliyeciler Sitesi sakinleri ile kentsel dönüşüm anlaşması imzaladı. 1973 yılında yapılan 24 daire yıkılarak yerine 1 işyeri ve 81 daire yapılacak. 11 bin 500 m2'lik alan üzerinde planlanan 3+1 daireler 2 yılda tamamlanacak. Müteahhit firma ile Maliyeciler Sitesi sakinleri arasında yapılan anlaşma kapsamında hak sahiplerine yıkılan evleri yerine birer daire ile 1000'er TL taşınma parası verilecek. Proje kapsamında yapılacak yol üstündeki 520 m2'lik işyeri 24 hak sahibine verilecek. Hak sahipleri devletten alacağı kira yardımının süresi bittikten sonra yeni evlerine taşınıncaya kadar müteahhit firmadan 600 TL kira desteği alacak. Maliyeciler Sitesi'nin olduğu inşaat alanında 2.4 emsal uygulanacak, bloklar 12 kat olacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum