Gülkent Devlet Hastanesi Taşınıyor

Eskiden Gülkent Devlet Hastanesine bağlı olarak hizmet veren İstanbul yolu üzerinde 4 bloktan oluşan 200 yataklı hastane binası 1 Haziranda SDÜ'nün boşalttığı Şevket Demirel Kalp Merkezi binasına taşınacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mayıs 2012 12:59
Gülkent Devlet Hastanesi Taşınıyor

Isparta şehir merkezinden uzakta kalan ve birçok anlamda sağlık hizmetle maliyetini artıran İstanbul yolu üzerindeki bina boşaltılarak SDÜ'nün boşalttığı Şevket Demirel Kalp Merkezine taşınacak.

 Daha önce Gülkent Devlet Hastanesine bağlı olan ve sadece yatan hastalar tarafından kullanılan bina, hastanelerin birleşmesinin ardından Isparta Devlet Hastanesi ek hizmet binası olarak hizmet veriyordu.

Şehirden uzak olması nedeniyle refakatçilerin gidip gelmekte yaşaması, doktorların hastaların vizitesi için gidip gelmekte sorun yaşaması, uzman hekim tarafından anında müdahale gerektiren durumlarda hastanın taşınmak zorunda kalması. MR. tomografi, gibi tahliller için hastanın ambulansla merkez hastanelere getirilmek zorunda kalması gibi sorunlar yaşanan ve devlete ciddi maliyet yükü getiren hastane artık şehir merkezinde hizmet verecek.

Boşaltılacak olan bina yine Sağlık Müdürlüğüne bağlı olarak ârşîv,ve depo olarak kullanılmaya devam edecek ilerleyen zamanlarda ise bölge hastanesinin yapımının Sekreterlik binası olarak kullanılabileceği konu katı yine hastaların kalabile dayalı döşeli olarak bekletilecek Bu kat acil durumda yeterli yatak olmama halinde hemen faaliyete geçirilebilecek.

Binanın ilerleyen zamanlarda bölge genelinde Karantina merkezi olarak da kullanılabileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum