Gülkent Devlet Hastanesi'ne 3 Yeni Birim

Gülkent Devlet Hastanesi'nde taş kırma ünitesi, uyku ve görme bozuklukları tespit cihazları hizmete girdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ocak 2011 15:07
Gülkent Devlet Hastanesi'ne 3 Yeni Birim

Gülkent Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halil Beydilli, hastane bünyesinde üç yeni birimi daha hizmete açtıklarını söyledi.

Hastane olarak Isparta halkına en iyi sağlık hizmetini vermek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Beydilli, bu kapsamda fiziki altyapısını tamamlayan hastanenin modern cihazlara kavuştuğunu kaydetti.

Isparta’da kamu hastanelerinde olmayan taş kırma ünitesi(SVL), görme alanı cihazı, uyku bozuklukları tespit cihazını alarak hizmete soktuklarını ifade eden Beydilli, ürolojik ameliyatların daha efektif yapılabilmesi için de iki tane cihaz aldıklarını anlattı. Beydilli, bu cihazlar sayesinde böbrek ameliyatlarının cilt yoluyla küçük kesilerden girilerek yapılabildiğini, bu sayede insanların kısa sürede sağlığına kavuştuğunu kaydetti.

Günümüzün sağlık problemlerinden biri olan uyku bozukluklarının nedenlerinin araştırılması için uyku bozuklukları laboratuvarı kurulduğunu ifade eden Beydilli, bunun dışında ilde yetersiz olan yoğun bakım hizmetlerini artırmak için de 14 yataklı yoğun bakım ünitesi açıldığını belirtti.

Beydilli, hastanede eksik olan endoskopi ünitesinin de hizmete sunulduğunu dile getirdi. Hastaların yaptırdıkları bütün tahlilleri internet üzerinden görebildiklerini ve çıktı alabildiklerini ifade eden Beydilli, bu hizmetin zaman tasarrufu sağladığını belirtti.

‘Dijital röntgen’ sistemi ile birlikte hastaların bilgisayarlı tomografi, MR görüntüleri ile grafiklerinin internet üzerinden doktorlar tarafından görülebileceğine değinen Beydilli, bu sayede hastaların film taşımaktan kurtulduklarını, ayrıca film çekim sürelerinin bir dakikanın altına indiğini ifade etti.

Tek ve iki kişilik hasta odalarında banyo, tuvalet ve buzdolabı, telefon, hemşire çağrı sistemi, hasta başı ünitesiyle birlikte kablosuz internet ulaşımı da sağladıklarına dikkat çeken Beydilli, klasik hasta kabul sistemini kaldırarak yerine akıllı kart sistemine geçtiklerini, hastaların sıra beklemeden poliklinik kapısında bulunan manyetik kart okuyucu sayesinde sırasını alabildiğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.