Güller Açtı, Hasat Başladı

Gülbirlik 2023 Gülçiçeği alımlarına başladı.

Yayınlanma:
Güller Açtı, Hasat Başladı

Gülbirlik 2023 Gülçiçeği alımlarına başladı. Hava şartları nedeniyle önceki yıllara göre bu yıl geç başlayan ve henüz istenen düzeye ulaşmayan gülçiçeği alımlarının önümüzdeki hafta yoğunlaşması beklenirken, bu yılki rekolte beklentisi ise 13 bin ton civarında.

Kısa adı Gülbirlik olan Gül, Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği 2023 Gülçiçeği alımlarına başladı. Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, bu yılki rekoltenin yaklaşık 13 bin ton civarında olmasını beklediklerini ifade ederken, havaların yağışlı geçmesi nedeniyle gül alımlarının henüz istenen düzeyde olmadığını ifade etti.

“GÜL ALIMLARININ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA ARTMASINI BEKLİYORUZ”

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, olumsuz hava şartları nedeniyle henüz gül alımlarının beklenen düzeyde olmadığını belirterek, “Havaların yağışlı geçmesi nedeniyle güller tam olarak açamıyor, bundan dolayı üreticilerimiz bahçelerde çok az gül toplayabiliyor. Üreticilerimizi mağdur etmemek için topladıkları gülleri biz şimdilik İslamköy fabrikamızda beklemeye alıyoruz. Alımların önümüzdeki günlerde artmasını bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.