Güller Diyarına 1 Milyon Gül

Güller Diyarına 1 Milyon Gül

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Kasım 2018 16:56
Güller Diyarına 1 Milyon Gül

Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından başlatılan ve yoğun bir biçimde devam eden gül dikim çalışmaları Çayboyu’nda devam ediyor. Bir yandan Çayboyu’nda damla sulama sistemleri kurulurken, diğer taraftan da gül dikim çalışmalarını devam ettiren Isparta Belediyesi bir milyon gül dikimini tamamlamış olacak.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Çayboyu’nda devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, her şeyin bir ömrünün olduğunu ve buna bağlı olarak da Çayboyu’nda yenileme ve gül dikim çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Baştan sona Çayboyu’nda gençleştirme ve peyzaj çalışmalarının başlatıldığını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Şehircilikte yaptık, bitti demiyoruz. Çayboyu’nu 18 sene önce yapmıştık. Artık günümüzde yenileme çalışmalarına girdik. Hiçbir masraftan kaçmadan Çayboyu’nu damla sulama sistemine kavuşturuyoruz. Yine peyzaj çalışmaları kapsamında da binlerce gül dikiyoruz. Çalışmaları bende yerinde takip ediyorum. Çayboyu’nda bir miktar gül çeşitlerimiz vardı. Bunu çoğaltıyoruz, yeni peyzaj çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bölgede eskiyen bordürleri yeniliyoruz. Halkımızın en mutlu olduğu bölgelerden birisi olan Çayboyu’nu güzelleştirerek halkımıza teslim ediyoruz. Bu yıl gül dikiminde bir milyona ulaşıyoruz. Kaldırımıyla, yoluyla, parkıyla, bahçesiyle şehri yeşil yaptık, bir milyon ağaç yetiştirdik. Isparta’mız eski yeşil Isparta unvanını tekrar kazandı. Şehrimize birkaç ayda 27 park kazandırdık. 15 kilometre yürüyüş yolları yaptık. 3 seneden buyana şehir süsleme çalışmalarımız devam ediyor. Atölyelerimizde bize has çalışmalar yapıyoruz. Dünya şehrine yol alacağız, hedefimiz bu. Yaptığımız çalışmaların şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.