Güller Diyarından Şehitler Diyarına

Isparta Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden anlamlı proje...

Yayınlanma:
Güller Diyarından Şehitler Diyarına

İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 2014-2015 eğitim öğretim döneminde “Bilinçli Gençlik Güvenli Yarınlar” isimli proje kapsamında Isparta genelinde toplam (26) lisede verilen terör ve terörizm konulu konferanslarda toplam 3.400 öğrenciye ulaşıldı.www.ajans32.com

Bu konferansların finali niteliğinde düşünülen, milli birlik ve beraberliğimizin en güzel örneklerinden biri olan Çanakkale Savaşının yaşandığı yerleri gençlerimize göstermek, binlerce şehidimizi ziyaret etmek, gençlerimizin milli birlik ve beraberlik duyguları ile kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacı ile “Güller Diyarından Şehitler Diyarına” isimli proje kapsamında 14 – 17 Haziran 2015 tarihleri arasında, Isparta merkezinde bulunan liselerden İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordine kurularak belirlenen 40 öğrenciye, 2 öğretmen ve 4 polisin eşlik ettiği, Çanakkale'ye gezi programı düzenlendi.



Gezide; Gelibolu Yarımadasında bulunan 253 bin şehidimizin anısına yaptırılan Çanakkale Şehitler Abidesi başta olmak üzere tüm şehitlikler, savaşın tüm şiddetinin manevi olarak halen hissedilebildiği Meçhul Asker Mezarı, 57. Alay Şehitliği, Kanlı Sırt, Conkbayırı, Morto Koyu, Anzak Koyu, Seyit Onbaşı Anıtı gibi yerler Çanakkale Emniyet Müdürlüğünde görevli rehber polislerin anlatımları eşliğinde gezildi.

Ayrıca Çanakkale il merkezinde yer alan Aynalı Çarşı, Çimenlik Kalesi, Batık Denizaltı ve Truva Antik Kenti de gezilerek “Güller Diyarından Şehitler Diyarına” isimli projenin final ayağı tamamlandı.

Geziye katılan öğrenciler ve aileleri ise projeden duydukları memnuniyeti İl Emniyet Müdürlüğü'ne sözlü ve yazılı olarak iletti.

















Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.