Güller Şehri Yeni Yıla Umutla Girdi

Isparta, 2019’da bu yatırımları bekliyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ocak 2019 10:53
Güller Şehri Yeni Yıla Umutla Girdi

2018 yılını geride bırakıp 2019’a girdiğimiz bugünlerde Isparta halkı, gerek genel gerek yerel yöneticilerden başta ulaşım olmak üzere birçok dalda yatırım bekliyor. 

Geride bıraktığımız 2018 yılında yapılan Genel Seçimlerle Parlamento’nun yeniden şekillenmesi ile iktidar partisi Ak Parti’nin TBMM’de Isparta’yı temsil eden Milletvekili sayısı 2’den 3’e yükseldi. Bu da, Isparta halkında genel yönetimler konusunda hizmetlerin daha iyi ve daha çok alabilme umutlarını artırdı. Ancak, şuana kadar ise ciddi bir yatırım müjdesi göremedi. 

YEREL YÖNETİM MÜZE 

YATIRIMLARI YAPIYOR 

Isparta’da yerel yönetimler konusunda ise, mevcut Belediye Müze yatırımları yapıyor. Gökçay mevkiine yapılan müze inşaatları tüm hızıyla sürürken, Belediye Başkanı Günaydın, yeni müzeler yapmak için ihaleye çıkmaya hazırlanıyor. 

İşte Isparta halkının 2019 yılında yerel ve genel yönetimlerden beklentiler: 

DEREBOĞAZI YOLU: Orta Anadolu’yu Güney’e bağlayan stratejik nokta Dereboğazı Yolu’nun duble yol olması çalışmaları sürüyor. Ancak, çalışmalar çok ağır işliyor. Isparta halkı bu yolun 2019 yılı içinde çift yol haline getirilmiş haliyle tamamlanmasını istiyor. Isparta – Antalya Dereboğazı Yolu için yeni çizilen ve 2023 yılı hedef gösterilen yol konusunda ise henüz somut bir adım yok. 

YÜKSEK HIZLI TREN: Isparta halkı, yıllardır Isparta gündeminde yer alan ve siyasilerin sürekli ‘müjde’ diye haber verdikleri Isparta­ Burdur­ Antalya­ İstanbul Yüksek Nitelikli Hızlı Tren (YHT) yatırımına bir an önce başlanılıp, 2019 yılı içinde önemli bir mesafe alınmasını istiyor.

DEMİRYOLU: Isparta halkı, Keçiborlu­ Antalya arasında yapılacak 130 km demiryolu yatırımı ile özellikle OSB’deki fabrikalar tarafından üretilen ürünlerin ihracının önünün açılması konusunda demiryolu hattının Antalya’ya kadar ulaştırılmak suretiyle denize diğer bir deyişle Limana ulaştırılmasını istiyor. Bilindiği gibi, Demiryolu çalışmalarının yolcu taşımacılığı konusunda Isparta’da geçtiğimiz Ekim ayında yapılan İl Koordinasyon Toplantısında Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Isparta – İzmir Göller Ekspresi’nin 10 Aralık tarihinde başlayacağı müjdesini vermesine rağmen söz konusu tarih geldiğinde hiçbir gelişme yaşanmamış ve bu da Isparta halkında hayal kırıklığına neden olmuştu. 

ISPARTA – KONYA YOLU: Isparta halkı, Isparta – Konya yolunun duble yapılarak Otoyol ağına Isparta’nın da dâhil edilmesini istiyor. Bilindiği gibi, bu yolla ilgili Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, söz konusu yolun yapımına Ş. Karaağaç tarafından başlandığını açıklamıştı. 

OSB: Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’nde büyük ölçekli parsel kalmadığı için geçtiğimiz yıllarda birçok yatırımı kaçırmıştık. Benzer bir olumsuzluk daha yaşamamak için aynı havzada genişleme alanı çalışmasının 2019 yılında da olumlu şekilde tamamlanması isteniyor. 

KOKU SORUNU: Başta Sav Kasabası halkı ve Antalya yolu üzerinde ikamet eden vatandaşlar olmak üzere Isparta halkının önceki yıllarda olduğu gibi geride bıraktığımız 2018 yılında da çözümlenmesini istediği sorunların belki de en önde geleni koku sorunu. Minasın Mevkii’ndeki Deri İhtisas OSB’nin ‘Karma’ şekline dönüşüm sürecinin sonuçlanması ile sorunun giderilmesi çalışmalarına hız verilmesine rağmen hala sonuca ulaşılamadı. Koku sorunun bir an önce çözülmesi Isparta için gerek sosyal hayat gerek turizm açısından hayati önem taşıyor.  

DAVRAZ: Gerek Isparta gerek Bölge için büyük önem taşıyan Davraz Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi için yeni yatırımlar yapılmalı. Gölet ve Suni Kar Sistemi yapılmalı. Yaz Sporları için sahalar inşa edilmeli. Davraz, Yüksek

Rakımlı Sporcu Kamp ve Eğitim Merkezi ilan edilmeli. Bilindiği gibi, geçtiğimiz aylarda Davraz’a Kapalı Spor Salonu yapılması için çalışmalar başlamış ve söz konusu yatırımın ihalesine çıkılmıştı. 

HAVACILIK SERBEST BÖLGESİ: Isparta’nın yıllardır beklediği Isparta Havacılık Üssü Projesi’nin ilk adımları 2018’de atıldı ve söz konusu okul Ankara’dan Isparta’ya yaşındı. Şimdi sıra, Isparta’nın Havacılık Serbest Bölgesi ilan edilmesi ve Kara Havacılık Okulu ile burada görev yapan veya yapacak personelin ikamet edeceği lojmanların yapılması.  

KOZMETİK LABORATUVARI: Dünya Gül Çiçeği’nin yüzde 65; Gül Yağı’nın ise yüzde 61’ini karşılayan Isparta’ya Kozmetik Laboratuvarı kurulmalı. Isparta bu alanda Fransa ve İtalya’ya bağımlı durumda. Çok yüksek derecede döviz çıktısı oluyor. 8 Milyon TL finansman gerektiren bu projeye Hükümet destek vermeli. Endüstri tarafı ise artık Gül Suyu’na yatırım yapmalı. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum