Gülmeyi En Çok O Hak Ediyor!

Aydın'da yaşayan Belma-Muhammet Çelebi Çifti'nin 4 aylık bebekleri Talha Çelebi'nin yaşayabilmesi için ilik nakli olması gerekiyor. Bir dönem Isparta’da yaşayan Muhammet Çelebi 4 aylık oğlunun gülebilmesi için yetkililerden yardım istiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ocak 2014 15:03
Gülmeyi En Çok O Hak Ediyor!

4 Eylül 2013 günü sağlıklı bir şekilde dünyaya gelen Talha Bebeğin, yüzünde çıkan sivilcenin tüm vücuduna yayıldığını ve çocuğun başının kanamaya başladığını belirten Baba Muhammet Çelebi, yetkililerden yardım istedi.

Doğduktan bir süre sonra hastanede yaşamaya başlayan Minik Talha'nın yaşayabilmesi için ilik naklinin gerektiğini ve çocuğunun her geçen gün eridiğini belirten Anne Belma Çelebi, 'Talha doğduğunda gayet sağlıklıydı. Ne oldu ise bir aylıkken yüzünde çıkan bir sivilceden sonra oldu. Şimdi tüm vücudu yara içinde ne olur derdimize çare bulsunlar' diye konuştu.

Aydın'da yaşayan Belma-Muhammet Çelebi çiftinin 04 Eylül 2013 günü Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde 3 kilo 950 gram ağırlığında erkek bebekleri oldu. Gayet sağlıklı olan Talha Bebeğin yüzünde yaklaşık bir ay sonra sivilce çıktı. Çocuğun rahatsızlanması üzerine hastaneye gittiklerini belirten Baba Muhammet Çelebi, 'Doktor krem verdi. Biz eczaneden alıp kremi kullandık. 4. Gün çocuğun ateşi arttı ve yeniden hastaneye gittik ve ateşi düşürülemediği için çocuğumuz hastaneye yatırıldı. Biz bu arda kremi kullanmaya devam ettik. Nasıl kullanılacağı tarif edilmediği için nohut büyüklüğünde kullanılması gereken ilacı yoğun olarak kullandık. Ve çocuğun yüzünde ve vücudunda çatlamalar başladı. Çocuğun durumu kötüleştiği için buradan Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne oradan da İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildik. 3 aydır hastanedeyiz çocuğumuza ilik nakli gerekiyormuş. Çocuğumuz her geçen gün gözümüzün önünde eriyip gidiyor' diye konuştu.

'SÜREKLİ ACI ÇEKİYOR'
Çocuğuna tıp dilinde 'Omenn' adı verilen 50 binde bir görülen hastalık teşhisi konduğunu belirten Anne Belma Çelebi, 'Bu hastalık vücutta soyulma, kabuk bağlama ve kanamalara neden oluyor. Çocuğumun vücudu önce kabuk bağladı, sonra soyulmaya ve kabuk atmaya başladı. Şimdi de başında ve yüzünde kanamalar var. Saçları döküldü. Bebekten alınan topuk kanı Amerika'ya tahlile gönderildi. Buradan gelen sonuçta 'Trec T hücre gelişiminin yavaş olduğu Omenn Sendromu' olabileceği sonucu çıkmış. Çocuğum beyin olarak her şeyi biliyor, gülüyor konuşmalarımıza tepki veriyor ama her gün acı içinde kıvranıyor. Eğer bir an önce nakil yapılmazsa bebeğimizi kaybedeceğimiz söylendi. Bu da bir anne için dünyanın acı bekleyişi. Ne olur yetkililer bize yardımcı olsun' diyerek çocuğunun kurtarılmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum