Gülpark Projesini Açıkladı

AK Parti Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt, tren garının bulunduğu 65 dönümlük arazi üzerine yapılması planlanan Gül Park Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ocak 2011 14:42
Gülpark Projesini Açıkladı

AK Parti Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt, tren garının bulunduğu 65 dönümlük arazi üzerine yapılması planlanan Gül Park Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İçerisinde gül müzesi, SPA merkezi, satış noktaları ve otel gibi yatırımların blunacağı Gül Park alanının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm alanı ilan edileceğini belirten Milletvekili Kurt, Gül Araştırma Merkezi'nin (GÜLAR) de bilimsel çalışmalar yapabileceğini aktardı.

Gül Park'ın Isparta turizminin dinamosu olacağını savunan Kurt, “Bugüne kadar biz gülü gül yağı olarak ve kozmetik sektöründe değerlendirdik. Kesme çiçekçilik konusunda değerlendirmedik. Gülü kesme çiçekçilikle birleştirip dünya pazarına girmemiz gerekiyor. Gül sezonu 45 gün. Ancak GÜLAR açma süresini 6 aya çıkarmış. Gülün aromasını sadece Isparta'da elde edeceğiz. Eğirdir Gölü çevresinde gülden kesme çiçekçilik yapılabilir. Dünyanın hiçbir yerinde Isparta gülü gibi gül yok. GÜLBİRLİK'i desteklememiz lazım” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Gül Park Projesi'ni kabul ettiğini söyleyen Kurt, “Ancak uygulanacağı alanın turizm alanı ilan edilmesi için ilgili 50'ye yakın kurum ve kuruluşa yazı gönderildi. Cevapları alındıktan sonra sakıncası yoksa bakanlık burayı turizm alanı ilan edecek. Böylece bu alanın devri yapılıp muhtemelen özel idaremiz adına tahsis olacak. Isparta'da şehri ifade eden gül kavramını bu alanda sergileyeceğiz. Burada gül müzesi, SPA merkezi, otel alanı, satış noktaları bulunacak. Üniversitedeki kısa adı GÜLAR olan Gül Araştırma Merkezi çalışmalarını gül merkezinde sergileyecek. Gül çeşitleri burada sergilenip sadece gül yaprağı ve gül yağına dayalı Ispartalı gülü bundan sonra SPA merkezi, sağlık ve güzellik alanlarıyla da değerlendirilmiş olacak” şeklinde konuştu.

Antalya'ya yılda 10, Pamukkale'ye ise 5 milyon turist geldiğini kaydeden Kurt, “Toplamda 15 milyon turistten buraya bir bölümünü çekebilirsek büyük başarı olacak. Davraz Kayak merkezi, Eğirdir Gölü, Yalvaç'ın tarihi, kültürel ve dini anlamları olan Psidia Antiocheia antik kenti, Şarkikaraağaç'ın Kızıldağ'ını Gül Park'a ekleyerek kalıcı bir turizm potansiyeli oluşturma hedefindeyiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.