Gülpark Yaşam Merkezi'ne Onay Verildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özaslan, Isparta Tren Garı'nda Gül Müzesi'nin de içinde yer alacağı Gülpark Yaşam Merkezi projesine bakanlığının onay verdiğini bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mart 2011 10:10
Gülpark Yaşam Merkezi'ne Onay Verildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özaslan, Isparta Tren Garı'nda Gül Müzesi'nin de içinde yer alacağı Gülpark Yaşam Merkezi projesine bakanlığının onay verdiğini bildirdi.
    
Özaslan, Süleyman Demirel Üniversitesi, Gülbirlik ve ilgili kamu kurumlarının işbirliğinde Isparta Tren Garı arazisinde kurulması planlanan Gülpark Yaşam Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Özaslan'a AK Parti Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt da eşlik etti.
    
Müsteşar Yardımcısı Özaslan, Gülpark Yaşam Merkezi projesiyle kültür ve turizm açısından gülün Isparta ile bütünleştirileceği bir rekreasyon alanı oluşturulacağını belirten Özaslan, ''Gül Müzesi'nin de içinde yer alacağı Gülpark Projesi'ne bakanlığımız olumlu yanıt verdi. Projede özel sektörün gayreti de bizim için önemli'' dedi.
    
Özaslan, proje ile turizm için Isparta'ya gelenlere farklı bir pencereden bakış açısı sunulacağını söyledi.
    
Tren garının özelleştirme kapsamında olduğunun hatırlatılması üzerine Özaslan, proje ile ilgili yazışmaların sürdüğünü belirterek, ''Hukuki engeller aşılmak zorunda. Yeter ki mülkiyet kamunun elinde olsun. O zaman daha çabuk sorun aşılır'' diye konuştu.
    
Projenin kente uygunluk gösterdiğini söyleyen Özaslan, Isparta'nın da turizm kenti ilan edilmesi gerektiğini kaydetti.
    
Özgür Özaslan, Gülpark Yaşam Merkezi'nde 400 çeşit gülün bulunacağı Gül Müzesi, spa, eğlence ve alışveriş merkezleri ve konaklama ile dinlenme ünitelerinin yer alacağı söyledi.
    
Özaslan, temeli 15 yıl öne atılan ancak inşaatı hala bitirilemeyen Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nin durumuna yönelik soruya ise ''Türkiye'de temeli atılıp, bitmemiş çok sayıda buna benzer yatırım var. Bakanlığımız, fiziki gerçekleşme oranı en yüksekten en düşük inşaatları sıralamaya koyarak bu yatırımları bitirmeyi planlıyor, bu yıl içinde kaynak aktarımı yaparak, kültür merkezi inşaatında belirli bir ilerleme kaydetmek istiyoruz'' cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.