Gülpetek Sanayi Sitesi Can Çekişiyor

Gülpetek Sanayi Sitesinde, yüzlerce kişiye ekmek kapısı olan işyerleri kapatılmak üzere.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mart 2012 00:31
Gülpetek Sanayi Sitesi Can Çekişiyor

Gülpetek Sanayi Sitesinde, yüzlerce kişiye ekmek kapısı olan işyerleri kapatılmak üzere. Uzun yıllar boş kalan ve son zamanlarda farklı birçok işyerinin mekanı haline gelen Gülpetek Sanayi sitesinde işler git gide içinden çıkılmaz bir hal almaya başladı.

İddialara göre bir şikayet üzerine Sanayi Bakanlığı tarafından yüzlerce işyerinin kapatılması için yazılar gönderildi. Ahşap imalathanelerinin içerisinde kaldığı gerekçe gösterilerek ekmek kapılarına kilit vurulmaya çalışılıyor.
 
Yüzlerce kişi işsiz kalacak.
İçerisinde gıda, metalciler, gül ve kozmetikçiler, depo ve tamir atolyelerinin de bulunduğu işyerlerine kapatmaları konusunda yazılar ulaştı bile. Ne yapacağını bilemeyen esnaf ise kooperatif yönetiminde istediği desteği bulamadı. Yüzlerce kişiye ekmek kapısı olan işyeri sahipleri çaresiz şekilde beklemeye başladı. Önlem alınmadığı takdirde çalışanlarının tamamını işten çıkarmak zorunda kalacağız diyen patronlar, “hepimiz büyük masraflar yaparak imalathaneler ve depolar oluşturduk. Bizim buraları kapatmamız demek yeni yerler bulmak anlamına geliyor. Bunun için ne masraf yapacak gücümüz, ne de yeni yerler bulma şansımız var diyorlar.
 
Çözüm kooperatifte
Çözüm noktasında kooperatif yönetiminin sessiz kaldığını da iddia eden mağdur işyeri sahipleri çözüm için görünen en net şeklin kooperatifin feshi olduğunu söylediler.  Kapatılması konusunda yazı gönderilen her işyerinin ayrıca ruhsatları da var ancak, yapılan bir şikayet Sanayi Bakanlığının konuya müdahil olmasına sebep oldu ve çözüm artık kooperatife geçti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum