Gülsüm Anne'den Isparta'ya Teşekkür

Antalya'da 4 yıldan fazla süredir Gülsüm Kabadayı tarafından bakılan "Umut"a, Isparta Asker Hastanesi'nden gelen ekip tarafından ‘Askerliğe elverişli değildir’ raporu verildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Şubat 2013 20:21
Gülsüm Anne'den Isparta'ya Teşekkür

Antalya'da 4 yıldan fazla süredir Gülsüm Kabadayı tarafından bakılan ve kendisine kimlik çıkarılmasının ardından askerlik yoklaması gelen "Umut"a, Isparta Asker Hastanesi'nden gelen ekip tarafından ‘Askerliğe elverişli değildir’ raporu verildi.

Antalya'da 2008 yılında bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren ve üzerinden kimlik çıkmayan gencin bakımını 4 yıldan fazla süredir üstlenen Gülsüm Kabadayı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Umut"a kemik testinin ardından 1 Ocak 1992 doğumlu "Mustafa Öz" adına kimlik çıkartıldığını belirtti.

Umut'a 31 Ekim 2011 tarihinde Muratpaşa Askerlik Şubesi'nce yoklama kağıdı geldiğini bildiren Kabadayı, yoklama kağıdının haber yapılmasının ardından Isparta Asker Hastanesi'nde görevli 2 ekibin evlerine gelerek Umut'u muayene ettiğini, muayenenin ardından kendilerine "Umut'un askerliğe elverişli olmadığına" dair rapor geldiğini kaydetti.

Umut'u Rusya'ya götürmek istemediğini belirten Kabadayı, Umut'a Türk devletinin sahip çıktığını, görmek isteyen Rus kadınların Antalya'ya gelmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Antalya'nın Aksu ilçesinde 30 Ağustos 2008'de bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren ve üzerinden kimlik çıkmayan genç, 60 gün Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşam mücadelesini kazanmıştı. Felç olan gence aynı hastanede bir yakınının tedavisi için bulunan Gülsüm Kabadayı, gönüllü olarak bakmaya başlamıştı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.