Gülün Yolculuğu'na Yoğun İlgi

Gülün Yolculuğu'na Yoğun İlgi

Yayınlanma:
Gülün Yolculuğu'na Yoğun İlgi

Balıkesir’in Burhaniye İlçesi, ’Gülün Yolculuğu’ projesi kapsamında yola çıkan Isparta’nın yöresel ürünlerinin tanıtıldığı otobüse ev sahipliği yaptı. Burhaniye de Belediye Meydanına giden, Davraz Doğa Koruma ve Turizm Derneği ile Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan otobüste Isparta’nın yöresel gül suyu, gül reçeli, elma reçeli, gül kokulu kremleri ve gül kokulu güzellik ürünleri tanıtılarak satışa sunuluyor.

Türkiye’yi şehir şehir gezdiklerini anlatan Davraz Doğa Koruma ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Baştan Yardımcısı Murat Tuncel, ’Gülün Yolculuğu’ projesiyle Isparta’nın tanıtımı için her yere ulaşmayı amaçladıklarını belirtti. Projenin amacına ulaşması için Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ile Tüm Sanayici ve İş adamları Derneği Isparta Şubesi işbirliği içerisinde olduklarını belirten Tuncel, ’Gülün Yolculuğu’ Isparta Tanıtım otobüsünün Burhaniye’nin ardından Akdeniz ve Ege bölgelerine giderek Isparta’nın tanıtımına devam edileceğini dile getirdi.

Burhaniyeli vatandaşlar, otobüste satılan ürünlere ilgi gösterdi. Ürünleri beğendiğini anlatan Ahmet Ateş,”Ülkemizde üretilen gül suyu ve gülyağı, gül kremi çeşitli ürünler Isparta’dan ilçemize gelmiş. Buraya Reklam mahiyetinde tanıtım mahiyetinde getirmişler. Bunlara baktım. Hoşuma gitti” dedi. Tuğçe Yılmaz da,” Isparta’dan çok güzel ürünlerimiz geldi. Bunlar Türkiye ürünü. Kendi ürünümüz. Ben de aldım. Herkese tavsiye ederim. Gül kokulu doğal” dedi. Pınar Karaca ise,” Isparta dan doğal ürünlerimiz gelmiş. Biz de aldık. Herkese tavsiye ediyoruz” dedi. Özlem Kormaz da,” Dünya kozmetiğinin hammaddesini Isparta karşılıyor. Bu ürünler ilçemize geldi. Lokumlarını tattık. Çok güzel. Ayrıca gül sabunları da harika Kokusu da mükemmel. Yerli ürünler bunlar. Herkese tavsiye ederim” diye konuştu. Davraz Doğa Koruma ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Baştan Yardımcısı Murat Tuncel de,” Isparta şehrimizin destinasyon alanlarını ve güllerini tanıtmak için tüm Türkiye’yi şehir şehir dolaşıyoruz. Buradaki amacımız Isparta’mızı ve dünya kozmetik hammaddesini karşılayan gül ürünlerini Türkiye’ye tanıtmak. Çünkü kozmetik hammaddesinin yüzde 65’ini Isparta karşılıyor. Buradaki amaç, doğal ürünlerin tüm Türkiye de kullanımını çoğaltmak. Kozmetikteki milyar dolarlara varan harcamaların Isparta ve Türkiye de kalmasını sağlamaktır. Bu gün Burhaniye ilçemizdeyiz. Burada halkımızın ilgisi gerçekten yoğun ve büyük. Buradan Akdeniz ve Ege turuna başlayacağız. Bodrum’a Marmaris’e ve Kuşadası’na gideceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.