Gülyağı Fiyatları Doyum Noktasında

12 Mayıs itibariyle başlayan gül sezonu hakkında değerlendirmeler yapan Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, gülyağı piyasasının dünyada doyum noktasına geldiğini kaydetti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mayıs 2014 18:24
Gülyağı Fiyatları Doyum Noktasında

12 Mayıs itibariyle başlayan gül sezonu hakkında değerlendirmeler yapan Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, gülyağı piyasasının dünyada doyum noktasına geldiğini kaydetti. Çelik, üreticilere bahçelerini iyi muhafaza etmelerini ve ek gülfidanı dikilmemesini tavsiye etti.

4 bin ortağı ile Isparta’nın en büyük kooperatifi olan Gülbirlik’in Genel Müdürü Hasan Çelik, 12 Mayıs itibariyle başlayan Gül sezonunu ile ilgili çeşitli değerlendirmeler yaptı.

300 KİLOGRAM GÜLYAĞI ÇIKARILACAK
Gül Çiçeğinin geçen yıl 3,5 TL’den alındığını hatırlatan Çelik, “Bu yıl Gülbirlik olarak 1,5 ton gül çiçeği alımı hedefliyoruz. Bundan 250 – 300 kilogram gül yağı ve yaklaşık 1 ton kadar da konkret bekliyoruz” dedi.

EK DİKİM YAPMAYIN
Gülbirlik Genel Müdürü Çelik gül üreticilerine ve firmalarına önemli açıklamalarda bulunarak “Artık dünyada gülyağı doyum noktasına geldi. Onun için mevcut olan gül bahçelerini iyi muhafaza edilmesi ve ek gülfidanları dikilmemesini tavsiye ediyorum. Isparta’mızda irili ufaklı 15 özel firma var. Bu yıl Isparta genelinde diğer firmalarla birlikte 7 bin ile 7 bin 500 ton gül çiçeği alımları yapılacak. 2014 yılı tüm gül üreticilerimize ve diğer özel firmalarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

MODERNİZASYONA ÖNEM VERİYORUZ
Gülbirlik’in kozmetik sektöründeki gelişmelere paralel olarak üretim kalitesini ve modernizasyonunu artırmaya önem verdiklerini de kaydederek “Gülbirlik Kozmetik sektöründeki gelişmeye paralel olarak üretim ünitelerinin kapasitesini artırmaya ve modernizasyona önem vermektedir. 2005 yılı itibariyle bu sektöre yapılan yatırım yaklaşık 7.000.000.TL civarındadır. 2005 yılında Gülbirlik tarafından kozmetik ürün üretim ve pazarlaması amacıyla kurulan Rosense Kozmetik A.Ş., bu seneden itibaren kozmetik ve gıda ürünleri üretimine her sene yenilikçi yaklaşımlar getirerek kozmetik pazarına sunmuştur ve her geçen sene Pazar payının artırarak faaliyetlerine devam etmektedir” dedi.

İTHAL ÜRÜNLERİN FAZLA OLDUĞU BİR PAZAR
Türkiye’de kozmetik sektörünün büyük oranda ithal ürünlerle anıldığına işaret eden Çelik, “Türkiye kozmetik piyasası halen büyük çoğunlukla ithal ürünlerinin çoğunlukta olduğu bir pazardır. Rosense A.Ş. Isparta gülünün gücüyle Türkiye ve Isparta ekonomisine katkı sağlamak ve müşterileri yerli, güvenilir ürünler üretmek amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

25 DALDA 120 ÇEŞİT ÜRÜN
25 dalda 120 çeşit ürün potansiyeline sahip olduklarını anlatan Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, “Sonuç olarak kozmetik sektöründeki alt yapı tamamlandıktan sonra ROSENSE markasıyla kozmetik ürünlerinin ve SWEETROSE markası adıyla da gıda ürünlerinin üretimini yapan ve % 99’u Gülbirlik’e, % 1 de 6 birim kooperatife ait olan ROSENSE ANONİM ŞİRKETİ kurulmuştur. Rosense ve Sweetrose ürünlerimiz cilt bakımı, el ve vücut bakımı, banyo grubu, deodorant ve parfüm grubu ve gıda grubu ( lokumu, gül reçeli ve patentli gül şurubu ) vs. 8 daldan, 25 dala ve 120 çeşit ürüne çıkmıştır. 2013 yılı ve 2014 yılı müşteri talepleri doğrultusunda yüz temizleme jeli ve pişik kremi ürün portföyümüze katılmıştır” şeklinde bilgi verdi.

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA
Rosense ürünlerinin ülkenin dört bir yanında eczanelerde ve seçkin satış noktalarında tüketiciye sunulduğunu anlatan Çelik, “Rosense ürünleri Türkiye’nin dört bir yanında eczaneler, seçkin satış noktaları vasıtasıyla satışa sunuluyor. Bunun yanı sıra yurt dışı pazar araştırmalarımız devam etmekte olup, kısmi ihracatlar da yapıyoruz. İstanbul ‘da Isparta satış mağazamız gibi, Sirkeci’de showroom mağazamız açılmıştır. Burada ürünlerimiz direk sıcak satış şeklinde müşterilerimize hitap etmektedir” dedi.

10 ÜLKEYE SÜREKLİ İHRACAT
Yurt dışında 10 ülkeye sürekli ihracat yapıldığı bilgisini de veren Çelik, “Yurt dışında ise yaklaşık 10 ülkeye sürekli ihracatımız yapılmaktadır. Uzakdoğu, Amerika, Avrupa, Ortadoğu gibi ülkelere ihracatlarımız olmaktadır” dedi.

DÜNYA KOZMETİĞE 200 MİLYAR DOLAR HARCIYOR
Dünyadaki kozmetik sektöründeki harcamalara da değinen Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, “Dünyada kozmetik sektöründeki harcamalar yaklaşık 200 milyar dolar civarında olduğu tahmin edilmektedir. Bu pastada en büyük pay başta Avrupa ülkeleri Fransa, İngiltere, Almanya, İtalya ve İsviçre olmak üzere A.B.D.ye aittir. Yurtdışından Türkiye’mize yaklaşık 2 ile 2,5 milyar dolar kozmetik ürünleri ithal edilmektedir. Kozmetik sektöründeki Türkiye’de satılan çeşitli ürünlerin yerli firmalar tarafından ancak %10’u karşılanmaktadır. Bu da yerli kozmetik üretiminin gelişmesi ve büyümesi gerek ülke açısından gerekse yöremiz açısından büyük önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.