Gümrükte Büyük Operasyon

Gümrükte büyük operasyon. 2'si gümrük muhafaza müdürü 20 kişi gözaltında

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ocak 2011 16:06
Gümrükte Büyük Operasyon

İstanbul Gümrüğü'nde rüşvet ve yolsuzluk iddialarına ilişkin düzenlenen operasyonda, 2'si gümrük muhafaza müdürü, gümrük memuru ve müşavirlerin de aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan gümrük görevlilerinin, yurda kaçak sigara sokulmasına ve tanesi 1200 dolar olan 530 adet Sony LS marka fotoğraf makinelerinin tanesinin 120 dolar gösterilerek yurda girişine göz yumdukları ileri sürüldü.

İstanbul Mali Şube Müdürlüğü Kaçakçılık Bürosu ekipleri, geçtiğimiz hafta Ambarlı Gümrüğü'ne düzenlediği operasyonda, 50 milyon TL değerinde bir konteyner dolusu kaçak sigara ele geçirdi. Soruşturma kapsamında yapılan teknik ve fiziki takipler sırasında şebeke üyeleriyle bazı gümrük çalışanları arasında rüşvet ilişkisi olduğu tespit edildi.

300 BİN DOLAR DEĞERİNDE FOTOĞRAF MAKİNESİNİ YURDA KAÇAK SOKTULAR
Kaçakçılık şebekesiyle ilişki kuran gümrük çalışanlarını yakın takibe alan polis, gümrük çalışanlarının tanesi 1200 dolar olan son model Sony SL marka 532 adet fotoğraf makinesinin, tanesi 120 dolar olarak yurda giriş yaptırdıklarını belirledi. Bunun üzerine polis geriye dönük yaptığı incelemede birçok şirket ve firmanın yurda soktuğu yüksek vergili bazı ürünleri düşük vergi tarifesinden yurda soktuklarını ve devleti vergi kaybına uğrattıkları belirlendi.

GÜMRÜK BAŞMÜDÜRLÜĞÜ'NDE ARAMA
Mali Polis, Karaköy'de bulunan İstanbul Gümrük Başmüdürlüğü'nde de arama yaptı. Gümrük Muhafaza Müdürü Coşkun C. ile Atatürk Havalimanı Kargo Gümrük Müdürü Hayrettin E.'nin de aralarında bulunduğu gümrük memuru ve gümrük müşavirlerinden oluşan 20 kişi gözaltına alındı. Polisin, elde ettiği veriler doğrultusunda, gümrük memurlarıyla ilişki kurarak kaçakçılık yapan firma ve yetkililerine de operasyon düzenleyeceği öğrenildi.

Bu arada Çin ve Mısır üzerinden getirilen kaçak sigaraların yakalanmasının ardından kaçakçıların bu kez kendilerine Çin ve Dubai üzerinden sigara getirmeye başladıkları belirtildi. Polisin bu hattı da deşifre etmesinden sonra kaçakçıların gümrüklerde bağlantı kurduğu kamu görevlilerinin yakın takibe alındığı öğrenildi.

Son gelen bilgilere göre, İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Atatürk Havalimanı Kargo Bölümü'nden yurda kaçak olarak sokulmaya çalışılan 300 bin adet kaçak dijital fotoğraf makinası ele geçirilmesinin ardından bu sabah olayla ilgili olarak İstanbul Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü de gözaltına alındı. Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınan Başmüdür, Mali Şube'ye götürüldü

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.