Gün Boyu Eylem Vardı

Soma'da hayatını kaybeden madenciler için yurdun çeşitli illerinde olduğu gibi Isparta'da da gün boyu eylemler vardı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mayıs 2014 21:16
Gün Boyu Eylem Vardı

Isparta'da gün boyu Soma'da hayatını kaybeden madenciler için eylemler oldu. SDÜ'de, şehir merkezinde çeşitli öğrenci grupları, siyasi partiler, dernekler, sendikalar ayrı ayrı eylemler düzenledi.

Isparta'da çeşitli liselerde eğitim gören öğrenciler sosyal paylaşım sitelerinden örgütlernerek Soma İçin yazılı bir pankartla kafeler caddesinde yürüyüş düzenlendi.

Öğrenciler amaçlarının siyasi bir eylem olmadığının altını çizerek "Soma işçisi yalnız değildir" slohganları attı.

Eğitim Sen tarafından düzenlenen ve çeşitli öğrenci gruplarının da katıldığı bir diğer eylem ise saat 17:00'de Halı Sarayı önünde başladı. Elinde ekmek olan maden işçisi maketi ile birlikte kafeler caddesinden Kaymakkapı Meydnaı'na yürüyen grup sık sık "Hükümet İstifa" sloganları attı.

Kaymakkapı meydanında toplanan grup burada temsili madenci anıtı oluşturdu ve anıta karanfil ve mum bıraktı.

Burada Eğitim Sen Şube Başkanı Rufat Gürbüz bir basın açıklaması yaptı. Gürbüz açıklamasında hükümetin taşeron işçi modeli uygulamasını sert ifadelerle eleştirdi. Gürbüz, "Katili tanıyoruz, hesap soracağız" dedi.

Açıklamanın ardından oturma eylemi yapan grup bir süre Madenci Şiirlerinden oluşan bir şiir dinletisi de gerçekleştirdi.

Bir diğer eylemin de buluşma adresi yine Halı Sarayı önü oldu. Aralarında CHP, İşçi Partisi, HEPAR, ADD ve TGB'nin yer aldığı grup Halı Sarayı önünden Bedesten arkasındaki saat kulesi önüne kadar yürüyüş yaptı.

Dev bir Hükümet İstifa pankartı eşliğine yürüyen grup, yürüyüş boyunca "İşçi Gençlik El Ele Tam Bağımsız Türkiye", "Hükümet İstifa Tayyip Yüce Divana" sloganları attı.

Saat kulesi önünde toplanan grup burada bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada hükümet eleştirildi ve Soma'da meydana gelen kazanın sorumlusu olarak hükümet ilan edildi.

Öte yandan grup burada CHP Manisa Milletvekili'nin TBMM'ye Soma için 20 gün önce verdiği soru önergesinin ses kasedini dinletti.

Grup yine sloganlar eşliğinde dağıldı.

İŞTE GÜN BOYU SÜREN EYLEMLERDEN EN ÇARPICI KARELER






































Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum