'Günaydın, Balaman Sendromundan Kurtul!'

2009’da yılında Belediye Başkanlığı görevini Yusuf Ziya Günaydın’a devreden Hasan Balaman ile Günaydın arasındaki sözlü tartışma aralıksız sürüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Aralık 2011 12:17
'Günaydın, Balaman Sendromundan Kurtul!'

Yusuf Ziya Günaydın’a devreden Hasan Balaman ile Günaydın arasındaki sözlü tartışma aralıksız sürüyor. Seçimlerin ardından sözlü tartışmalarla sık sık karşıya gelen halef selefin gündeminde bu kez belediye borçları var.

Perşembe günü basın mensuplarının karşısına geçerek Belediye’yi Balaman’dan 150 milyon liralık borçla devraldığını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Balaman’ın 5 yıllık döneminde hiç vergi ödemediğini belirterek, “Ben vergimi ödüyorum. Devlete sülük olan bir belediye başkanı değilim” ifadelerini kullanmıştı. Günaydın’ın bu açıklamalarına Balaman’dan yanıt gecikmedi.

Başkan Günaydın’ın artık Isparta’ya hizmet etmesi gerektiğini belirten eski Belediye Başkanı Balaman, “Günaydın’ın Hasan Balaman sendromundan kurtulması gerekir. Benden değil, Allah’tan korksun” dedi.

Balaman sözlerine şöyle devam etti: “Belediye başkanları seçim sürecinde siyasetlerini yapmışlardır. Bunu uzatmanın hiçbir anlamı yoktur. Ben bu sözleri Yusuf Ziya Günaydın’a hiç yakıştıramıyorum. Bir belediye başkanı gibi bir devlet adamı gibi hareket etmiyor. Artık Isparta’ya hizmet etmesi lazım. Neredeyse görev süresi dolacak. Yatıyor kalkıyor Hasan Balaman. Allah muhafaza neredeyse gökten bir taş düşse onu bile Hasan Balaman’dan bilecek. Hasan Balaman sendromundan kurtulsun artık ya. Benden korkmasına, çekinmesine gerek yok. Beni de kendisini de yaratan Allahu teladır. Allah’tan korksun. Bizim üzerimizden siyaset yapıyor. Buna gerek yok.”

"Borç 125 milyon değil”
Kendisinin Belediye’yi 125 milyon liralık borçla devretmediğini vurgulayan Balaman, “Ben 150 milyon liralık borçla devraldım diyor. Ey Yusuf Ziya Günaydın senin elinde zorla yaptırmış olduğun bir rakam var. Belediyedeki görevlilere talimat verdin. 125 trilyon lira borç çıkartın dediniz. O arkadaşlarda yalan yanlış şeyler yazdılar. 125 trilyon liralık listeyi daha geçen yıl senin eline verdiler. Her nedense aradan bir yıl geçti bu rakam 150 trilyon oldu. 125 trilyon falan borçla devralmadınız belediyeyi. Gerçek rakamları söylemiyorsunuz. Doğruları söylemekten kaçınıyorsunuz” diye konuştu.

"Günaydın 40 milyon TL’lik borçla devretti”
Günaydın’ın kendisine 40 milyon liralık borçla belediyeyi devrettiğini kaydeden Balaman, “Vergileri ödüyorum diyor. Ama belgesi yok. Ben nerelere vergi ödediğiniz diye sorduğum zaman uzun inceleme ve analiz yapılması gerekiyor diyorlar. Bu işlerde belge konuşur. Belgeleri gösterirsiniz. Her defasında bunu temcit pilavı gibi yalan söyleyerek insanları kandırmaya gerek yok” ifadelerini kullandı.

"Günaydın mirasyedidir”
Belediye Başkanı Günaydın’ı mirasyedi olmaksa suçlayan Balaman, “Gayri meşru yollarla Isparta’yı tahribata uğrattın” şeklinde konuştu. Balaman, “Isparta’nın değerlerini siz teker teker yok ettiniz. Örneğin BELMAŞ’ta ben ne kadar daire bıraktım. Isparta’nın caddelerine, gazetelerine reklam vererek BELMAŞ’ta satılık daireler dediniz. Siz ancak sülük diye bahsediyorsunuz ya aslında siz mirasyedisiniz. Isparta’yı ne kadar zarara uğrattığınızın farkında mısınız? Ticaret Kültür Merkezinde 25 dükkan daha kazandırdım dediniz. Nerede bu dükkanların tapusu. 10 milyon lira aldım dediniz nerede bu para? Belediye’ni nkasasına girdi mi?” diye konuştu.

“Ailenizi kendiniz Belediye icraatlarının içine sokuyorsunuz”
Günaydın’ın Süleyman Demirel Üniversitesinde yaptığı konuşmaya da değinen Balaman, “Ailenizi kendiniz belediye icraatlarının içine sokuyorsunuz. Bu tür hareketlerinizle maalesef ayaklar altına düştünüz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.