Günaydın, “Fabrikalar Zinciri Oluşturduk”

Isparta Belediyesi BELMAŞ bünyesinde kurulan İzolasyon ve Mikronize Tesisleri’nde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, son program ve çalışmaların gözden geçirildiğini, fabrikaların tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi.

Yayınlanma:
Günaydın, “Fabrikalar Zinciri Oluşturduk”

Önceleri BELMAŞ Bimsblok Fabrikası dediklerini ancak şimdi fabrikalar demeye başladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Fabrikalar zinciri oluşturduk” dedi.

Beraberinde İzolasyon ve Mikronize Tesisleri’nin kurulumunu yapan firmanın Şirket Müdürü Hakan Ünalır ile birlikte durum değerlendirmesinde bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Dağın bir köşesinde 200 dönüm bir araziyi alıyorsunuz, onun üzerine fabrikalar zinciri oturtuyorsunuz. Bu arazi üzerine de şehir su şebekesi, pis su şebekesi, yağmur suyu şebekesi, elektrik, doğalgaz şebekeleri ile yolları yapıldı. Fabrikalarımız kendisine ait bağımsız tesisatlara sahip.

Hiçbir sıkıntımız kalmadı. Daha kurulacak çok sayıda fabrikalarımız var. Bu diğer fabrikalarımız da devam ederse belki de Türkiye’nin kaderinde yer alacak tesisler olacak. Burası artık belediyenin bir yerde yapmış olduğu bir tesis değil, Türkiye’nin kaderinde yer alacak tesis olacak.

Yangınlardan insanları koruyacak, doğal malzemelerden üretilecek, insanları sağlığına kavuşturacak birçok tesisler yapıyoruz” dedi.
Üretilecek olan yeni mamullerin de yurtdışına ihraç edilebilir nitelikte olduğunu ifade eden Başkan Günaydın, “İzolasyon ve dolgu malzemeleri dünyanın ihtiyacı olan bir malzeme niteliği taşıyor. Bunlarda da kendi dağımızdaki pomzayı çalıştırıyoruz. Sona o kadar çok yaklaştık, bir, 1.5 aya kadar deneme çalışmalarına başlayacak.

Fırınlarımızın kurutma sistemlerindeki filtrasyon sistemleri var. Onlar yerleştiriliyor, torbalama sistemleri kuruluyor. Yerli malı ama Avrupa kalitesinden üstün Türk mühendislerimizin yaptığı makineleri de yerleştirdik. Jik tesislerimizin kurulumu da tamamlanmak üzere. Çalışmaları en ince ayrıntısına kadar takip ediyoruz. Bu fabrikalarımız Isparta’nın bir onuru haline gelecek.

Ekonomi ve istihdama katkı sağlayacak. Çocuklarımıza ve torunlarımıza gelecekte hiç durmadan gelir sağlayacak, Isparta’ya büyük bir girdi sağlayacak. Ortadoğu’nun en büyük fabrikasından sonra üretim kapasitesi açısından dünyanın en büyük fabrikaları da eli kulağında bitmek üzere. Çatı kapama çalışmalarına da başladık. Geleceğin bu tesisleri şimdiden tüm halkımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

İzolasyon ve Mikronize Tesislerinin kuruluşunu gerçekleştiren şirketin müdürü Hakan Ünalır da, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’dan böyle bir talep aldıklarında şaşırdıklarını ifade etti. Ünalır, “Böyle bir tesis kurulmasıyla ilgili olarak görüştüğümüzde biz şaşırdık. İzmir, Ankara, İstanbul, Adana olsun, büyükşehir belediyelerinden dahi bu tür büyük yatırımlar görmedik. Isparta için isabetli bir karar alınmış.

Yapılan bu tesis ülkemizdeki inşaat sektörü için kullanılan malzemeler içerisinde en ideal, doğal bir malzeme olan pomzadan yapılacak imalatlar. Bu imalatların getirisi ne olacaktır, daha hafif binalar yapılacaktır. Isı izolasyonu olacaktır, bunun gibi daha birçok avantajları olan bir malzeme. Ortaya doğal bir ürün çıkacak. Bunun da Türkiye’de ve Dünya’da tek olduğunu biliyoruz. Bu sistemi de ay sonu gibi devreye alacağız inşallah” görüşlerinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum