Günaydın, Mini Kentte incelemelerde bulundu

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın şehir merkezinde bulunan atıl bir alanı yeniden halka kazandırmak için çalışmalara başladı

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Temmuz 2011 15:00
Günaydın, Mini Kentte incelemelerde bulundu

Yeşilliğe olan ilgisi ile hatırlanan Belediye Başkanı Günaydın bu alanı da yine yeşille bezeyecek.


Halıkent Mahallesi Ayazmana caddesi üzerinde bulunan her tarafı dikenli tellerle kaplı ve atıl vaziyette bulunan bir alanı yeniden halkın hizmetine sunuyor. Alanın okul yanında olması nedeniyle hem öğrenciler hem de veliler tarafından kullanılması hedefleniyor. Alan üzerinde gerekli hafriyat çalışmaları yapıldıktan sonra etrafını çevreleyen tel örgü de kaldırıldı. Çok kısa süre içerisinde yeşillendirme çalışmaları da tamamlanarak halkın hizmetine sunulacak.


Alanda yapılan çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Fen İşleri Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğüne Mini Kent Ormanı’nın yapımında hassas davranılmasını istedi. Özellikle taşlaşma yapılmaması ve tamamen doğal malzemeler ile alanın düzenlenmesini istedi.
Başkan Günaydın yaptığı açıklamasında, “bu alana halkımızın ve öğrencilerimizin yararlanabileceği bir Mini Kent Ormanı kuruyoruz. Alanımızın içerisinde yürüyüş yolları, Isparta’mızı simgeleyen gül motifleri, çok sayıda ömrü uzun ağaçlardan ağaçlandırmalar yapacağız. Burada yapacağımız çalışmalarda kullanacağımız malzemeleri tamamen doğal malzemelerden seçiyoruz. Her hangi bir betonlaşmaya gitmeyeceğiz. Bu alanımızı kreş, ilköğretim ve ortaöğretim okullarımız ile bütünleştirmek istiyoruz.


Alanımız bu güne kadar dikenli teller içerisinde çevrilmiş ölü bir bölge olarak bırakılmış. Hapishaneyi andıran bu alanımızdaki dikenli telleri kaldırıyor ve halkımın hizmetine açıyoruz. Mini Kent Ormanımızda okul öğrencilerimiz sportif aktivitelerini gerçekleştirirken vatandaşlarımızda günlük yürüyüşlerini burada gerçekleştirebilecekler. Mevsim itibari ile hemen yeşillendirme çalışmalarımızı tamamlayacağız. Kış mevsimi itibari ile de ağaçlandırma çalışmalarına başlayacağız. Alanımıza 3 bin ağaç dikmeyi hedefliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.