Günaydın; 81 İle Örnek Olacağız

Isparta Belediyesi dayanıklı asfalt öncesinde yeraltını ilmek ilmek işlemeye devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Kasım 2013 12:59
Günaydın; 81 İle Örnek Olacağız

Bu kapsamda Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce başta yağmur suyu hattı olmak üzere çeşitli konularda boru alımı gerçekleştirdi. Bugüne kadar yağmur suyu başta olmak üzere 150 km uzunluğunda altyapı ve dayanıklı asfalt döküldüğünü söyleyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 150 km’lik yağmur suyu borularının yanı sıra 45 km’de diğer altyapı malzemelerinin kullanıldığını ifade etti.

Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce alımı gerçekleştirilen ve depolara inen boruları inceleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, son olarak şehrin altyapısında kullanılmak üzere 40 km korge yağmur suyu borusu, 20 km pissu borusu ile bu kışın yapımı devam edecek olan yağmur suyu bypass hatları için de 10 km’lik boru alındığını kaydetti.

Alınan malzemelerin depolara indiğini ve bir kaç TIR daha malzemenin geleceğini kaydeden Günaydın, yine bugüne kadar altyapı için 5 bin 850 adet baks kullanıldığını ve bu kadar da bir baksın bulunduğunu aktararak, depolarındaki stokların miktarının 4 milyon lira olduğunu belirtti.

Malzeme alımlarında tercihlerinin kaliteden yana olduğunu ve TSE belgeli olduğunu anlatan Günaydın, korge boruların tamamında Isparta Belediyesi’nin damgalarının bulunduğunu kaydetti. Stoklarında bulunan malzemelerin 3 katının yer altına döşendiğini ve son gelen malzemelerin de döşenmesiyle birlikte Isparta’nın 81 ile örnek olacağını belirtti.

Mevcut stoklarında 6 ay-1 yıl içerisinde yeraltına inmiş olacağını söyleyen Başkan Günaydın, bu çalışmaların gece-gündüz, mesai mefhumu gözetilmeksizin süreceğini iletti. Geçen kışın yaptıkları bypass çalışmasının faydalarını 3 günlük afatta gördüklerini ve hiçbir evi su basmadığını anlatan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehri bürüt olarak planladıklarını ve mahalle, bölge ayırımı yapmadıklarına değindi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, altyapı ve dayanıklı asfalt çalışmalarının tüm şehirde yapılacağını ifade ederken, “Kimse benim sokağıma, caddeme yapılmadı diye endişeye kapılmasın. Şehrimizdeki 800 km’lik tüm ara yollarımızı da en geç 2,5 yıl içerisinde tamamlayacağız. Şehrimiz yeni bir altyapıya kavuşuyor ve örnek bir şehre dönüşüyor. Bu yatırımlarımızı kazanıyor ve yapıyoruz. Nasıl kazanıyoruz malzemeyi kendimiz alıyoruz ve işçiliğini kendimiz yapıyoruz. Böylece maliyetimizi dörtte bir oranına kadar düşürüyoruz. İşte bu paraları buradan kazanıyoruz. Yaptığımız bu çalışma mikro bazda Türkiye’mize de bir örnektir. Tüm Ispartalılarımıza gönülden bu çalışmalarımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum