Günaydın-Alevi Buluşması Salona Sığmadı

Isparta Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan adayı Yusuf Ziya Günaydın Böcüzade parkı düğün salonunda alevi vatandaşlar ile bir araya geldi. Belediye Başkan'ı Günaydın'ın kontenjan adayı olan İbrahim Can örnek bir program düzenledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Mart 2014 11:01
Günaydın-Alevi Buluşması Salona Sığmadı

MHP İl Teşkilatı ve Isparta’daki Aleviler akşam saatlerinde gerçekleştirilen Canlar Kaynaşma programında bir araya geldi. Buluşma MHP Adayı Günaydın’ın gövde gösterisine dönüşürken, Günaydın aldı sazını eline ‘ben şuanda dede vekiliyim" dedi.



Milliyetçi Hareket Partisi İl Teşkilatı ile Isparta’daki alevi Bektaşiler Böcüzade Ayışığı Kafede Canlar Kaynaşma Programında bir araya geldi. Programa MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Belediye Başkanı ve MHP Adayı Yusuf Ziya Günaydın, MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, Alevi Dedeler, MHP Belediye Meclis ve İl Genel Meclisi adayları ile çok sayıda partili katıldı. Programa eşi Dilek hanımla gelen Başkan Günaydın, büyük bir coşkuyla karşılandı. İlk olarak alevi vatandaşlarla kucaklaşan Günaydın daha sonra Dedelerin yanında yerini aldı.



ÖTEKİLEŞTİRENLERLE DEĞİL BARIŞTIRANLARLA BERABERİZ
Programın açış konuşması MHP Belediye Meclisi Üyesi Adayı İbrahim Can yaptı. Can, “Temennimiz MHP’yle birlikteliğimizin hayırlara vesile olmasıdır. Bu örnek gönül birlikteliği aradaki duvarların ve önyargıların yıkılmasına sebep olacağı gibi ülkemizdeki barış ve huzura da katkı sağlayacaktır. Şuan burada ötekileştiren ve ayrıştıranlarla değil, barıştıranlarla beraberiz” dedi.



KİMSE BİZİ CEBİNDE HAZIR OY OLARAK GÖRMEYECEK
Alevi Dedelerinden İbrahim Özdemir ise bazılarının kendilerini cebinde hazır oy olarak gördüklerini ifade ederek, “Belediye Başkanımızı bir gün ziyaret ettiğimizde ‘Biz sizi asla ayrı görmüyoruz. Biz sizlerle aynı tarla da bir çiçeğizé demişti. Bize bir adım gelene biz bin adım nasıl gelinirmiş işte burada gösteriyoruz. Kimse bizleri cebinde hazır oy olarak göremeyecek” şeklinde konuştu.



ASLA SEÇİM İTTİFAKI DEĞİL
MHP İl Başkanı İsa Yalçın da konuşmasında bu buluşmanın asla bir seçim ittifakı olmadığını vurguladı. Yalçın, “Biz canlarla bu yolda birlikte yürümekteyiz. O yüzden sizlerle birlikteyiz” dedi.

BU GEÇ KALINMIŞ BİR SÜREÇ
MHP Milletvekili Korkmaz ise, “MHP, dün olduğu gibi bugün de milletimize ve onun her ferdine sevdalı Türk milliyetçileri, karşılıklı anlama ve anlaşılma süreci başlatılmasına katkı sunmaya hazırdır. Bu süreç geç kalınmış bir süreçtir. Ama Allah istemezse yaprak kıpırdamazmış. İnşallah bu sürecin başlangıcı bu geç olsun. Herkes bu sürece iyi niyet ve samimiyetle katkı sunmalıdır” şeklinde konuştu.



DEDE VEKİLİYİM
Belediye Başkanı Günaydın da alevilerle aynı vazodaki çiçeklerden olduklarını bildirdi. Dedeleri meslektaşı olarak gördüğünü ifade eden Günaydın, “Şuanda dedeler kıskanmazsa hepsine bir teklifte bulunacağım. Ben de şuanda dede vekiliyim. İşte sevgi, dostluk ve insanlık budur” diye konuştu.



Programın ardından MHP’nin Belediye Meclis ve İl Genel Meclis Üyesi adayları tanıtıldı. Tanıtımdan sonra da programın sahibi olan MHP Belediye meclis Üyesi Adayı İbrahim Can, Başkan Günaydın’a bir saz hediye etti. Sazı eline alan ve salonu selamlayan Günaydın, ayakta dakikalarca alkışlandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum