Günaydın Amerika Gezisini Değerlendirdi

Günaydın ABD gezisini değerlendirdi:“Amerikalılara çok faydalı olduk”

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Nisan 2012 17:44
Günaydın Amerika Gezisini Değerlendirdi

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Mahalli İdarelere Hizmet Derneği Genel Başkanlığı tarafından düzenlenen 10 günlük ABD gezisinden döndü. Günaydın, gezi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, ABD’li yetkililere görüş ve önerilerini anlattığını, verimli bir gezi olduğunu söyledi.

Mahalli İdarelere Hizmet Derneği Genel Başkanlığı tarafından 10-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenen ABD gezisine katılan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, gezinin son derece verimli geçtiğini söyledi.

Geziyi değerlendiren Günaydın, New York, Pennsylvania, Washington, San Francisco, Las Vegas, Los Angeles ve Teksas’ı gezdiklerini söyledi. Genelde teknik ve şehircilik açısından incelemelerde bulunduklarını belirten Günaydın, gördüğü şehirlerle ilgili görüşlerini anlattı.

Günaydın, “New York’ta teknik bir heyet bize şehrin kritik artı ve eksilerini gösterdi. New York belli bir bölgeye sıkıştırılmış bir şehir. New York’ta, gökdelenlerden dolayı hiç güneş görmeyen caddeler gördük. Gökdelenlerin şehirciliğe eksi getirisinin olduğu da ortaya çıktı. Chicago’da da aynı hata yapılmış. Doğal değil, suni bir şehir oluşturulmuş” dedi.

2 günlük New York gezisinden sonra 3. gün Pennsylvania’yı gezdiklerini söyleyen Günaydın, burada arıtma tesisi ve elektrik elde etme sistemleri ile ilgili tesis gezileri yaptıklarını belirtti. Günaydın, “Pennsylvania’da gördük ki, Isparta olarak bu şehirden teknoloji bakımından geride değiliz. Burada da karşılıklı olarak bilgi alışverişinde bulunduk. ABD’ye gitmeden önce sıvı atık arıtma tesislerimizdeki elektrik elde etme motorlarının ihalesini yapmıştım. Pennsylvania’da da elektrik elde etme motorlarının montajını yapıyorlar. Burada, ABD’ye gitmeden önce yaptığımız ihalenin ne kadar doğru olduğunu gördüm” dedi.

Çöp kalitesi konusunda Pennsylvania’lı yetkililere bilgi ve birikimlerini aktardığını da kaydeden Günaydın, bugün sayısı 550 bini geçen ağaçların yapraklarının sayesinde çöp kalitesinin de artırıldığını, kaliteli çöpün elektrik enerjisine çevrileceğini söyledi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Onlara ağaçlar sayesinde çöpün kalitesinin artırıldığını anlattım. Şimdi onlar da ağaç dikecekler. Bizi çevrecilik konusunda çok üstün gördüler” dedi.

Dünyanın ilk asma köprüsünün yapıldığı şehir olan Los Angeles’ta, şehrin bozulmadığını ve genelde 2 katlı yapıların şehre hakim olduğunu gördüğünü aktaran Günaydın, kumarhaneler şehri olarak bilinen Las Vegas’ta da sosyal bir inceleme yapma imkanı bulduğunu kaydetti.

Amerika’nın başkenti Washington’un şehircilik açısından mükemmel bir şehir olduğunun altını çizen Günaydın, birçok ırkı bir araya getirerek ABD’yi oluşturan Lincoln’un başarısını gördüklerini söyleyerek, “Birçok ırkı bir araya getirerek hiç sorunsuz bir yaşam tarzının oluştuğu ABD’yi gördükten sonra, bizim kendi kardeşlerimizle neden kavga ettiğimizi düşündüm” dedi.

Günaydın son olarak, “Amerika gezisi bana çok yararlı oldu. Bizi çok büyük bir sevgi ve saygıyla karşıladılar. Amerikalılara faydalı olduk. 1999 yılından bu yana yaptığımız çalışmaların ve yatırımların ne kadar doğru olduğunu bu gezi sayesinde bir kere daha görmüş olduk” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.