Günaydın Belgelerle Açıkladı

Günaydın Belgelerle Açıkladı

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ocak 2018 11:36
Günaydın Belgelerle Açıkladı

Belediye Başkanı Yusuf ziya Günaydın Isparta’nın hava kirliliği sorunu çözmek için büyük mücadele verdiklerini söyleyerek “Isparta’nın coğrafi yapısı gereği hava kirliliği sorununu çözmek zor olsa da bunu başardık. 2014 yılından buyana verilere baksınlar havamız her geçen gün daha iyi değerler veriyor” diyerek ulusal hava kalitesi izleme ağının verilerini paylaştı. 

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın Isparta’nın Türkiye’nin en yaşabilir ili olmasında hava ve su kalitesindeki yükselmenin de etkisi olduğunu söyleyerek, Isparta halkının en temiz ve ucuz suyu içtiğini, hava kalitesinin ise her geçen yıl yükseldiğini söyledi. Hava kirliliği ile ilgili partikül madde ve kükürtdioksit ölçümlerinin 2014 yılından bu yana iyiye gittiğini söyleyen Başkan Günaydın “Hava kirliliği izleme endeksine girin bakın Isparta Türkiye’nin en temiz illerinden biri. Komşumuz Burdur’dan daha temiz havamız” dedi.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE MERKEZİ

Isparta Belediyesine ait Eğirdir yolu üzerindeki binada bağımlılıkla mücadele konusunda bir merkez kurmak istediklerini söyleyen Başkan Günaydın “sağlık konusunda çalışmalar yapmak bir yıldır uğraşıyoruz. Fiziki sağlıkla ilgili olduğu gibi psikolojik anlamda da vatandaşa hizmet edecek birimler oluşturmak istiyoruz. Eğirdir  yolu üzerinde bağımlılıkla mücadele konusunda bir merkez oluşturmanın yanında, artan intihar vakaları ilgili de ayrı bir birimde vatandaşa psikolojik destek vermeyi düşüyoruz” diye konuştu.      

TÜRKİYE’NİN EN TEMİZ VE UCUZ SUYU

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın Türkiye’nin en temiz ve en ucuz suyunu Isparta halkının içtiğini söyleyerek “Ben kendi evimde dahi damacadan su içmiyorum. Çeşmeden akan suyu kana kana içiyorum. Türkiye’nin en temiz ve en ucuz suyu Isparta’da damacana suları çeşme suları kadar taze değil. Bu mucizeleri bilmek gerek. Isparta’nın suyu dişleri sarartıyordu. 10 yıl önce o sorunu da çözdük. Artık diş sararması diye bir sorun yok” dedi.

ISPARTA’NIN HAVASI TEMİZ

Hava kirliliği konusunda da önemli açıklamalar yapan Başkan Günaydın “Doğalgazda Isparta olarak %80’i yakaladık. Böylede artık havamızda temiz. Hava kirliliği izleme endeksine girin bakın Isparta Türkiye’nin en temiz illerinden biri. Komşumuz Burdur’dan daha temiz havamız. Isparta coğrafi açıdan dağlarla çevrili olması nedeniyle hava kirliliği ile mücadelenin güç olduğu bir il olmasına rağmen. Türkiye Cumhuriyetinde hiçbir belediyenin kömür analiz laboratuarı yoktur. Bir tek Isparta belediyesinin var” ifadelerini kullandı.   

BELGELERLE AÇIKLADI

Isparta’nın hava kirliliği verilerindeki yıllara göre yaşanan düzelmeyi açıklayan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Isparta’nın hava kirliliği noktasındaki partikül madde ölçümlerine baktığımızda 2014 yılında 64, 2015-62, 2016-56, 2017 yılında 58’e kadar düşmüş. Ayrıca Kükürtdioksit ölçümleri var. 2014 yılında kükürtdioksit ortalaması 26, 2015’de 24, 2016 yılında 13’e kadar, 2017’de 12’ye düşmüş. Isparta temiz hava konusunda da en yaşanabilir iller arasında. Bunlar resmi veriler. Hepsi belgeli” dedi.

ARITMANIN YANINDA ÇAYINIZI İÇİN

Isparta’nın arıtmadan kaynaklı koku sorununu da çözdüklerini bildiren Belediye Başkanı Günaydın, “Isparta Belediyesi Arıtma tesisinin yanında isterseniz oturun çayınızı için bir gram koku duyamazsınız. Biz arıtmanın çalıştırılması ve koku sorununun çözümü için aylık 30 milyon TL harcıyoruz. Orada elektrik üretme tesisimiz aylık 15-16 milyon TL’lik elektrik üretiyor arıtma tesisinden. Isparta’da arıtmadan kaynaklı bir koku sorunu bırakmadık” diye konuştu.

BAĞIMLIKLA VE İNTİHARLA MÜCADELE MERKEZİ

Isparta’da artan intihar olayları ile ilgili çalışma yapmayı planladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Günaydın, “Isparta Belediyesi sağlık hizmetleri birimine psikolog aldık. Bir sağlık merkezi kurmayı hedefliyoruz. Kuracağımız sağlık merkezinde intihar olayları ile ilgili çalışma yapacağız. Isparta’da bugün 4 bin kadar bağımlı olduğu belirtiliyor. Bağımlılıkla mücadele konusunda örnek çalışmaları inceliyoruz. Bağılılıkla mücadele için Eğirdir yolu üzerinde bir yerimiz var. Oraya bağımlılıkla mücadele konusunda bir merkez oluşturmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Gülses Gazetesi

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.