Günaydın: 'Bir Yılda Belediyeyi Batmaktan Kurtardık'

Isparta Belediye Başkanı Günaydın: "Bir Yılda Belediyeyi Batmaktan Kurtardık, Devlete Yararlı, Vergisini Ödeyen Bir Belediye Konumuna Getirdik" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Aralık 2011 15:06
Günaydın: 'Bir Yılda Belediyeyi Batmaktan Kurtardık'

Isparta Belediye Başkanı Günaydın düzenlediği basın toplantısında, 2,5 yıl önce batmak üzere olan bir belediyeyi devraldıklarını öne sürerek, uyguladıkları ekonomik ve tasarruf tedbirleriyle sıkıntılı günleri aştıklarını kaydetti.

Hizmetlerinde dürüst ve çok dikkatli davrandıklarını anlatan Günaydın,

"Yasalara uygun şekilde ve gerçek kamu yararına rekabet oluşmuş, kaliteli firmaların katılımı ile hizmetlerimizi gerçekleştirdik" dedi.

Günaydın, belediyenin işlerini özel bir şirkete yaptırmak yerine, belediyenin elemanları ile yapmayı tercih ettiklerini, bu şekilde tasarrufu sağladıklarını ve belediyeyi borç yükünden kurtardıklarını bildirdi.

İller Bankası'ndan para gelmese bile şu anda Isparta'yı yönetebilecek konumda olduklarını dile getiren Günaydın, 2010 yılında belediyenin gelirinin 72 milyon, giderinin ise 69 milyon lira olduğunu söyledi.

Isparta Belediyesi'nin ekonomisi iyi olan belediyeler arasında yer aldığını ifade eden Günaydın, "Bir yılda belediyeyi batmaktan kurtardık, devlete yararlı, vergisini ödeyen bir belediye konumuna getirdik. Ben devletime vergisini ödeyen bir mükellefim, bu övünülecek bir durum" diye konuştu.

Bir yılda 30 milyon 132 bin 999 lira vergi ödediğini anlatan Günaydın, ödediği verginin İller Bankası'ndan gelen paranın da üstüne çıkmaya başladığını bildirdi.

Toplantıda aralarında MHP Isparta İl Başkanı İsa Yalçın'ın da bulunduğu 19 kişinin tutuklandığı operasyonla ilgili iddianamenin Isparta Ağır Ceza Mahkemesince reddedilmesinin hatırlatılması üzerine Günaydın, "Allah bizi koruyacak. Hizmetlerimiz ortada" yanıtını verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum