Günaydın; "Bu Şehri Kimse Kirletemez"

Isparta Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın, Yedişehitler Mahallesi’nde bulunan Büyükkabacalılar Derneği’ni ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mart 2014 13:13
Günaydın; "Bu Şehri Kimse Kirletemez"

Belediye Meclisi Üyesi adaylarının da katıldığı buluşmada konuşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, belediyenin birinci vazifesinin halkına su, temizlik ve temiz hava sağlamak olduğunu kaydetti.

Bu üç olayın belediye başkanlarının asli görevi olduğunu söyleyen Günaydın, “Bunu bile eleştiriyorlar. Sende bu temiz sudan kullanıyor, havadan nefes alıyor, sağlıklı gıda tüketiyor ve temiz bir ilde yaşıyorsun. Bunu bari kıskanmayın” diyerek, kendisini eleştiren diğer belediye başkan adaylarına cevap verdi.

14 km uzaklıkta bulunan Akdağ’dan 2 sene önce su getirdiklerini, yaptıkları iki adet 5 biner metreküplük depolarla birlikte SCADA sistemi kurduklarını ve şehirdeki 16 ayrı depoya sevk ettiklerini kaydeden Günaydın, “Su konusunda teknolojiyi en iyi kullanan illerden birisi Isparta’dadır. Türkiye’nin en ucuz ve en temiz suyunu Ispartalımız içiyor” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun, Isparta’nın suyunun kötü, altyapısının ilistir gibi olduğunu söylediğini hatırlatan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 167 km asfalt, 180 km yağmur suyu altyapısı ile birlikte 90 km içme suyu hat değişimi ile birlikte kanalizasyon çalışmalarının aralıksız yapıldığını kaydetti.

Başkan Günaydın, Bakan Eroğlu’nun ‘Nuri Uzaktaş ile birleştik Darıderesi’ne 2. gölet yapacağız’ dediğini de hatırlatarak, “Ben 3 yıl önce Darıderesi 2 Göleti yapımı için dilekçeleri vermiştim. Bunların dünyadan haberleri yok. En temiz suyu içiriyoruz, suyumuz kirli diyebiliyorlar” şeklinde konuştu.

Yine ‘Andık Deresi üzerinden su getireceğiz’ dediklerini hatırlatan Günaydın, “Ben oradan iki yıl önce suyu getirmişim, depolarını kurmuşum, SCADA Sistemini devreye sokmuşum haberleri yok” derken, diş sararmalarına etken olarak gösterilen flor konusunun da kendi döneminde doğal yöntemlerle çözüldüğünü aktardı.

Başkan Günaydın’ın bir diğer gündem maddesi ise hava ile ilgiliydi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Denizli ve Antalya illerini örnek alarak kurdukları Kömür Analiz Laboratuvarı ile şehre giren her kömürün analize tabi tutulduğunu söyledi. Örnek alarak kurdukları laboratuvara Denizli ve Antalya başta olmak üzere yurdun dört bir köşesinden analiz için numuneler gönderildiğini belirten Günaydın, “4 yıl önce kurmuş olduğumuz laboratuvardan tüm masraflar çıktıktan sonra 2.7 milyon lira net kar elde ettik. Türkiye’nin ve ilimizin hava sorununu çözmek için çalışıyoruz. Bunda da başarı elde ettik. Bu şehri kimse kirletemez” görüşlerinde bulundu.

Belediye Başkanı Günaydın son olarak şehir temizliği ile ilgili olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. Çevre temizliğinin uygun fiyatlarla ve en iyi şekilde yapıldığını, Isparta’nın Türkiye’nin en temiz illerinden olduğunu söyleyen Başkan Günaydın, “Ülkemizin en iyi çöp deponi alanlarından birisine sahibiz. Bu güne kadar halkımıza gerek temizlik noktasında gerekse, sinek ve sivrisinek ile ilgili bir sıkıntı yaşatmadık. Larva döneminde sinek ve sivrisinekle mücadelemizi tam olarak yaptık ve halkımızı sıkıntıya düşürmedik” ifadelerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum