Günaydın ‘Çakıl Taşlarına’ Sahip Çıktı

İki yönetici… İki farklı tutum… Birisi kendisini eleştirenlere teşekkür ederek basın toplantısı düzenledi… Diğeri ise kendisini eleştiren yerel basını çakıl taşına benzetti.

Yayınlanma:
Günaydın ‘Çakıl Taşlarına’ Sahip Çıktı

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, düzenlediği basın toplantısında hava kirliliğinin yüksek olduğuna dair ‘yerel basın’da yayınlanan eleştirel haberlere cevap verdi. Başkan Günaydın haberleri yayınlayan yerel basına teşekkür etti. Bu teşekkür akıllara kendisini eleştiren gazetecilere ‘çakıl taşı’ diye küçümseyen YBEM Müdürü Orhan Adıgüzel’i getirdi.

Hatırlanacağı üzere SDÜ YBEM Müdürü Orhan Adıgüzel, yerel basında YBEM ile ilgili yer alan eleştirel haberlere cevap vermek yerine, katıldığı bir televizyon programında yerel basını küçümseyen ifadeler kullanmış ve yerel basını çakıl taşına benzetmişti. O yakışıksız benzetmelerin yer aldığı haber metnini de yine yerel basına servis etmişti.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın dün düzenlediği basın toplantısında hava kirliliğinin yüksek olduğuna ilişkin haberlerin yayınlandığı gazeteleri göstererek “bu arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bize doğruları açıklamamız için bir toplantı düzenleme fırsatı verdiler” dedi.

Belediye Başkanı Günaydın’ın konuşması akıllara geçtiğimiz gün katıldığı Tv programında yerel basını ‘ayağına takılan çakıl taşları’ olarak gördüğünü söyleyen SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Adıgüzel’in açıklamalarını akla getirdi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın dün düzenlediği basın toplantısında Isparta’da hava kirliğinin yüksek olduğuna ilişkin eleştirel haberler giren yerel basına yönelik sözleri adeta SDÜ YBEM Müdürü Orhan Adıgüzel’e ders niteliğindeydi. YBEM Müdürü Orhan Adıgüzel geçtiğimiz gün katıldığı televizyon programında kendisini Everest’e tırmanan dağcı, eleştirel haber yapan yerel basını ise ayağına takılan çakıl taşları olarak nitelendirmişti.

BAŞKAN GÜNAYDIN ÇAKIL TAŞLARINI SEVİYOR!
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise düzenlediği basın toplantısında hava kirliliğinin yüksek olduğu yönünde haberler yayınlayan gazeteleri göstererek “bu haberleri yapan arkadaşlarımızı seviyoruz. Fakat onlarında bilmediği şeyler var. Yaptıkları haberlerde eleştirmişler ama Isparta hava kalitesi anlamında iyi bir yerde. Bu haberleri yapan arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Çünkü bize böyle bir toplantı yapma fırsatı ve doğru bilgileri aktarma imkanı verdiler” dedi.

MÜDÜRE TEPKİ YAĞMIŞTI
SDÜ YBEM Müdürü Orhan Adıgüzel, katıldığı bir televizyon programında yerel basında YBEM ile ilgili yer alan eleştirel haberlere tepki göstermiş ve yerel basını ‘ayağa takılan çakıl taşı’ olarak nitelendirmişti.

Adıgüzel’in yakışıksız ifadelerine Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan ve Isparta Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Çokyaşa ayrı ayrı yaptıkları basın açıklaması ile tepki göstermişlerdi.

İŞTE O HABER

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum