Günaydın 'Çalışmalarımız Örnek Olacak'

Günaydın, “Caddelerdeki çalışmalarımızı iğne ile kazar gibi yapıyoruz” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Eylül 2011 17:08
Günaydın 'Çalışmalarımız Örnek Olacak'

Günaydın, “caddelerdeki çalışmalarımızı iğne ile kazar gibi yapıyoruz” dedi.

Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Cadde ve sokaklarda başlatmış olduğu asfalt kaplamasında kırmızı kottan vazgeçmiyor. Cadde ve sokaklardaki yıpranmış asfalt kazılarak yerine yenisi döşeniyor.

Ancak bu döşeme yapılmadan önce o yoldaki tüm alt yapı çalışmaları tek tek incelenerek yapılıyor. Özellikle yağmursuyu kanalları döşenirken sanki iğne ile kazı yapılır gibi ince elenip sık dokunarak alt yapı tamamlanıyor. Ayrıca o yol üzerinde bulunan kanalların da temizliği tamamlanmadan asfalt kaplaması yapılmıyor.

Türkiye’ye örnek olacak nitelikte yapılan bu çalışmaları Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da sıkça takip ediyor. Bir cadde asfalt kaplama yapılmadan önce bir ucundan diğer ucuna kadar yürüyerek yolda incelemelerde bulunan Günaydın, çalışma yapan ekiplere de yapacakları işleri tarif ediyor.

Bazen de kendisi eline malayı alarak kendisi bizzat bu çalışmaları sürdürüyor. İşte bunlardan bir örneğini 116. cadde de yaşandı. Günaydın, 116 caddede yapılan asfalt kemirme ve alt yapı çalışmalarını yerinde takip etti. Bir işçinin elinden malayı alarak betonlanması gereken yağmur suyu kanalının etrafını kendisi harcını döktü.

Günaydın inceleme sırasında yaptığı açıklamasında ise, “Bu gün İstiklal Mahallemizde olan 116 cadde de fen işleri müdürlüğümüz çalışmaktadır.  Bu caddemizdeki çalışmalarda da çeşitli sürprizlerle karşılaşıyoruz. Bu yolumuzda da katmer katmer asfalt kaplama ve beton kaplama ile karşılaştık. Önceden dökülmüş 30 cm beton, iki kat asfalt çıkıyor. Bu güne kadar caddelerimizi böyle kat kat asfalt dökerek doldurmuşuz. Biz ise şehrimizde ilk defa yeni bir uygulama başlattık. Kotu sabitleştiren bir sistemle asfalt kaplama yapıyoruz. Artık bundan sonra caddelerimizde asfalt kaplama yapılırken yollarımız yükselmeyecek. Bu arada asfalt kaplama yapmadan önce alt yapı hizmetlerini de yerine getiriyoruz. Özellikle yağmur suyu kanallarımızı yeniden döşüyoruz. Her 25 mt’de ise ızgara koyarak yağmur suyunun biran evvel yeraltına alınmasını sağlıyoruz. Bundan sonra yapacağımız yollarda da kırmızı kot uygulayarak yollarımızdaki yükselmeyi önlemiş olacağız. Bu arada karşı kaldırımlar arasındaki kot farkını da bertaraf ederek bir taşla tabiri yerinde ise üç kuş birden vurmuş oluyoruz. Böylece Isparta’mızın caddelerini yeniden imar ediyoruz” dedi.

Yoldan geçerken yapılan çalışmaları inceleyen vatandaş Sedat Karakoyun ise gelişmiş ülkelerdeki cadde ve yol yapımlarını örnek göstererek “kaldırımların düşüklüğü ile o ülkenin gelişmişliği paralel gidiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.