Günaydın Cevaplamakta Yine Gecikmedi

Seçmen'nin www.basasecim.com aracılığıyla Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'a yönettiği sorulara cevap yine gecikmedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Şubat 2014 15:34
Günaydın Cevaplamakta Yine Gecikmedi

Günaydın, Gökkubbe, Hisar Mahallesi, esnaf, pil fabrikası, İl Sağlık Müdürlüğü arkasındaki otopark alanı ve boşaltılan ISBAŞ arazisinin durumu ile ilgili önemli cevaplar verdi.

Seçmen ile belediye başkan arasındaki iletişimde yeni bir fikir. www.basasecim.com, ADAYLARA SORU SOR bölümü ile seçmenin aklına takılan soruları belediye başkan adaylarına iletiyor.

www.basasecim.com aracılığıyla Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a iletilen sorular cevabını buldu.

Öte yandan AK Parti Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş ve CHP Belediye Başkan Adayı Lütfü Çakmakçı, seçmenin sorduğu sorulara henüz cevam vermezken MHP adayı Yusuf Ziya Günaydın soruları cevaplamakta gecikmedi.

İşte Günaydın'a yöneltilen o sorular ve cevapları;

Isparta’da kurulan Batı Akdeniz Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’nün (BASA) kurduğu www.basasecim.com internet sitesi seçmenler için büyük bir hizmet ortaya koyuyor. Belediye Başkan adaylarının yaptıkları faaliyetleri ön plana çıkaran site, soru-cevap bölümü ile de dikkat çekiyor.
ADAYLARA SORU SOR
'Adaylara Soru Sor' bölümü ile seçmen ve aday arasında önemli bir iletişim ağı kuruyor. Akıllardaki soru işaretlerini giderme adına açılan sitenin bu önemli girişimi seçmen ve adaylar arasındaki irtibatı sağlamadaki büyük kolaylık her iki taraf için de büyük beğeni topluyor.


İŞTE BAŞKAN GÜNAYDIN'NA
YÖNELTİLEN SORULARIN CEVAPLARI

SORU 1- Yıkılan gökkubbenin yapımı için sigorta şirketi parayı ödememiş yada ödeyememiş durumdadır. Peki yapımı devam eden yapının mali külfeti hangi kurum yada kişi tarafından karşılanmaktadır. Çökmenin gerçekleştiği tarihlerdeki açıklamanız sigorta şirketi bu zararı ödeyecek demiştiniz. Şuan bu zararı nasıl karşılıyorsunuz?

CEVAP 1- Gökkubbe projesinde 28 temmuz 2014 Pazar günü uygulama hatasından dolayı meydana gelen elim kaza neticesinde Allah şükürler olsun ki ölüm ve yaralanma olmamıştır. Kaza sonucunda Isparta Belediyesi'nin hiçbir maddi kaybı yoktur. Yüklenici firma ile sigorta şirketi arasında meydana gelen anlaşmazlık nedeniyle mahkeme süreci devam etmektedir. Belediyemizin kesinlikle maddi hiçbir kaybı bulunmamaktadır.

SORU 2- Hisar mahalemiz şehir içerisinde adeta köy görünümünde. Modern yapılaşma yok eski bir mahallemiz son 15-20 yıldır hiç bir ilerleme kaydedemiyor. Bu durumun oluşmasında imar planının da negatif etkisi var. Bu mahalle modernize edecek diğer mahallelere verilen imar verilemezmi? Bu şekilde devam ederse 10-15 yıl daha şehir içerisinde köy olmaktan kurtulamaz. Kesikbaş köprüsünden etrafa bakın ne dediğimi anlıyacaksınız. En azından Emre Mahallesi çay boyundan girişine bakın Hisar Mahallesi Emre Mahallesi'ne kadarda mı olamaz. Ortada adaletsiz bir imar var. Bu Mahalle için gerekli adımları atacakmısınız.

CEVAP 2- Isparta belediye başkanı olarak benim mahallelerimizi ayırt etmem söz konusu bile olamaz. Hisar mahallemizin geçmiş yıllarda yapılan imar planında değişikliğinin çalışmaları devam etmektedir . Yapılacak imar tadilatı ile Hisar mahallemizde gereken yatırımları alarak modern bir mahalle olacaktır.

SORU 3- Esnafın dükkanının önüne araç park edilmesini engellemek için işgal etmesine karşın hangi tedbirleri almayı düşünüyorsunuz?

CEVAP 3- Esnafımızın yola araç park edilmesini engellemek amacı ile yolu işgal etmelerine yönelik zabıta müdürlüğü ekiplerimiz aralıksız çalışmalarına devam etmektedir. Ayrıca İl Trafik Komisyonu ve Belediye Encümeni'mizin almış oldukları karar gereğince şehir merkezindeki caddelere araç park etme süresi 30 dakika olarak belirlenmiştir.

SORU 4- Sayın Başkanım, bir zamanlar fabrikasını kuruyoruz diye sürekli konuştuğunuz pil fabrikasından artık hiç bahsetmiyorsunuz. Bu konunun akıbeti nedir? Yabancı ortak dediğiniz kişi kimdir? Kurmakla övündüğünüz diğer fabrikalardada aynı hatalara düştüğünüz ve milletin parasını boş yere harcadığınız iddiaları doğrumudur?

CEVAP 4- Pil fabrikası yatırımları rantabl olmayacağı ve maliyeti fazla olmasından dolayı vazgeçilmiştir. Onun yerine kendi öz kaynaklarımız olan pomza madeninde 1 bims blok fabrikası
2. Yalıtım ve izolasyon fabrikası 3.yapı kimyasalları ve dolgu malzemeleri üretim fabrikası kurduk. Bunlardan sonra nano teknolojisi kullanılarak kuracağımız yeni fabrikamız Yapı kimyasalları ve pomza mikronize fabrikası olarak ilimize katma değer katacaktır. Kurduğumuz fabrikalarımızın tamamı atıl vaziyette değildir. Fabrikalarımız rantabl olarak çalışmaktadır. Takriben bims blok fabrikası günlük 76000 üretim yapmaktadır. Isparta’mıza hayırlı olsun.

SORU 5- Sayın Başkanım İl Sağlık Müdürlüğü arkasındaki otopark ne zaman yapılacak?

CEVAP 5- Sağlık İl Müdürlüğü arkasına yapılacak olan yer altı otoparkımız şuanda anıtlar kurulunda tevhid ifrazının yapılması beklenmektedir. Projesi çizilerek hazırlanmış Tevhid ifrazı bize ulaşır ulaşmaz ihalesi yapılarak yapımına başlanacaktır.

SORU 6- Sayın Başkanım, ISBAŞ Fabrika arazisini nasıl değerlendireceksiniz?

CEVAP 6- ISBAŞ fabrikası arazisine ise sosyal tesisi, meydan, yeşil yapılarak halkımızın kullanımına sunulacaktır.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum