Günaydın Fabrikaların Hisselerini Satıyor

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yine gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Aralık 2013 10:35
Günaydın Fabrikaların Hisselerini Satıyor

5 yıllık başkanlık döneminde birçok fabrikaya imza atan Günaydın, bu fabrikaların halka açılacağını müjdeledi.

ALMAN MOTOR SANAYİNİ GETİREMEDİM ÇÜNKÜ…
Geçmiş dönem görevinde başından geçen bir olayı anlatan Başkan Günaydın, bunu ilk kez biriyle paylaştığını söyledi. Isparta’ya bir zamanlar ciddi yatırımcılar getirmeye çalıştığını ancak otel sorunu nedeniyle Isparta’ya yatırım yapmaktan vazgeçtiklerini belirten Günaydın, “Hakikaten yatırım yapmaya geleceklerdi. Bir tane de Almanya’nın bir motor sanayini buraya getirmek üzereydim. Adamlar ‘otel var mı?’ diye sordular. Biz de yok dedik. Otel olmayınca yatırımcılar caydı” dedi.

OTEL OLMADAN FUAR İŞE YARAMAZ
Öte yandan aynı şekilde şimdi Isparta’ya uluslararası bir fuar kazandırmaya çalıştıklarını belirten Günaydın, “Fuar yaptığın anda otel olmadı mı hiçbir işe yaramıyor. Uluslararası fuar yapacaksan burada bir iki otel olmalı. Bir de havaalanı olmalı. O zaten var. Yakında 5 yıldızlı otelimiz bizi idare etmeyecek bunu söylemek istiyorum” diye konuştu.

FABRİKALARIMIZIN PARA KAZANDIĞINI GÖRDÜLER
Diğer taraftan gündeme ilişkin düşüncelerini de dile getiren Günaydın, önemli bir müjde verdi. Belediyenin fabrikalarını bu dönem içinde halka açacaklarını ve son aşamaya geldiklerini ifade eden Günaydın, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talebine de ilginç bir yanıt verdi. Gelen talepten ötürü çok mutlu olduğunu dile getiren Günaydın, şunları söyledi; “ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ‘belediye fabrikalarını işletmeye hazırız’ demiş. Şükrü Beyin talebi önemli. Bu ne anlama geliyor? Fabrikalarımızın çalıştığının, para kazandığının görüldüğü anlamına geliyor.

3 FABRİKA DAHA KURACAĞIZ
Yakında fabrikalarımızı halka açıyoruz. Üniversitemizin iktisat bölümü hocalarımızla bir çalışma yaptık. Halka nasıl açılırı tartıştık. Hazırlıkları tamamlandı. Sermaye açılımı yaptıktan sonra yeni fabrikalar da kuracağız. Isparta’nın yerli insanları, burada yaşayan insanlarımıza fabrikalarımızı vereceğiz. 3 fabrika daha açacağız. Şükrü kardeşimiz bize o zaman lazım olacak. O zaman bunları ayarlayacak olan da Şükrü Bey olacak. 

FABRİKALA YERLİ HALKA AÇILACAK
Bu dönem içinde bitireceğiz. Herhangi bir Balaman gelip de bunu yakıp yıkmasın istiyoruz. Fabrikamın birine 70 milyon TL verseler satmam. Belediyemizin yüzde 10 hissesinin de kalmasını istiyoruz. Para kazanmaktan öte orada kaç kişi çalışıyor o daha önemli. Birkaç fabrika daha kuracağımızı belirtmek istiyorum. Şu anda fabrikalarımızın biri 1’e 2, diğeri de 1’e 8 kazanıyor. Yani para basıyor.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum