Günaydın Halka Hesap Vermekten Kaçıyor

CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın halka hesap vermekten kaçtığını ileri sürdü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mart 2014 16:14
Günaydın Halka Hesap Vermekten Kaçıyor

CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın halka hesap vermekten kaçtığını ileri sürdü. Çakmakçı, 13 Mart 2014 tarihinde Günaydın’a resmi kanallarla sorulan soruların aradan 13 gün geçmesine karşın işleme bile alınmadığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, Isparta Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın’ın halka hesap vermekten kaçtığını ileri sürdü.

Çakamakçı, partisinin Belediye Meclisi Adayı Turan Silleli’nin 13 Mart 2014 tarihinde hem BİMER aracılığı ile hem de e-belediye üzerinden ‘bilgi edinme kanunu’ kapsamsında Isparta Belediyesi’ne yönelttiği 8 sorunun cevabını aradan geçen 13 güne rağmen alamadıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın bir televizyon programında “Akşam sorarsınız sabah cevabını alırsınız” dediğini hatırlatan Çakmakçı, “Akşamı bırak ayın 13’ünde sorduk, bugün 25’i hala cevap yok. Hatta sorular işleme bile alınmamış” dedi.



Çakmakçı, “Sayın Belediye Başkanı halka hesap vermekten kaçıyor. Kendi halkına hesap vermekten kaçınan Günaydın nasıl oluyor da bir 5 yıl daha yetki istiyor aklım almıyor” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Çakmakçı, “AKP zulmünden kaçanlar CHP’de birleşiyor” ifadesini kullanarak MHP seçmenini CHP’de birleşmeye çağırdı.

Peki, Çakmakçı’nın gündeme getirdiği sorular neydi? İşte o sorular;

1. ITKM inşaatında halen 45 olan belediyemizin dükkanlarının toplam metrekare olarak alanı nedir?
2. Daha önce 23 metrekare olan belediyemize ait dükkanların toplam metrekare olarak alanı nedir?
3. Gerek önceki 23 dükkan ile şimdiki 45 dükkanın ITKM’deki yerleri neresidir?
4. Neden 5 yıldır ITKM’yi hizmete açamadınız?
5. ITKM’nin içerisindeki vakıf arazisi sizin ilk başkanlık döneminizdeki planda yok muydu?
6. Var ise neden görmezden gelindi?
7. Vakıf arazisine kaçak inşaat yapanlara ne işlem yaptınız? Eski Başkan Balaman ve yüklenici firma gibi?
8.İnşaatın bugüne kadar gecikmesine neden olan şirkete ne ceza kesildi? 16-18 trilyon borcunu neden tahsil edemediniz? Tahsil etmek için ne işlem yaptınız? Veya neden yapmadınız?

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum