Günaydın İçini Döktü

Günaydın İçini Döktü

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mayıs 2015 17:18
Günaydın İçini Döktü

29 Mayıs İstanbul’un fethinin 562. Yıldönümü münasebetiyle Isparta Fatih Mahallesinde fetih şöleni düzenlendi. Aşırı yağmurun bile engelleyemediği şölene halk büyük bir teveccüh gösterdi. Kurulan çadır altında yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı program geç saatlere kadar sürdü. Havai fişekler eşliğinde Turgay Başyayla Anadolu türkülerini söylerken, Ahmet Coşkun ise program sunuculuğu ile birlikte söylediği şiirlerle vatandaşları büyüledi.

Sanatçı Turgay Başyayla sahne almadan önce Isparta Belediyesi Folklor ekibi güzel bir gösteri yaparken, Fethin ve Osmanlı’nın vaz geçilmez bandosu olan Mehteran halkın yüreklerini kabarttı.

Oldukça kalabalık vatandaşın katıldığı programa Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, MHP İlçe Başkanı Vedat Yılmaz, Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz ve MHP Milletvekili adayları Nuri Okutan, H. Avni Bıçaklı, A Ziya Nuhoğlu ve Hakan Demirtaş’ta katıldı.

Yağmura rağmen büyük bir coşku içerisinde Fatih Mahallesinde kutlanan fetih şöleninde açış konuşmasını Mahalle Muhtarı Mesut Gürfidan yaptı. Gürfidan programın yapılmasında emeği geçen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür ederken programa katılanlara da hoş geldiniz temennisinde bulundu.

Büyük alkışlarla kürsüye çıkan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da fatih ve fetih’ten bahsederken belediye hizmetleri konusunda da katılımcıları aydınlattı. Günaydın belediye çalışmalarının olumsuz olması ve çalışmaların engellenmesi için yapılan operasyona ve bu operasyonu yapanlara da sitem ederek yapılan bu eylemin kendisini durdurma yerine aksine daha fazla çalışma gayreti gösterdiğini dile getirdi. 80’in üzerinde personelin sorgulandığı operasyonu değerlendirirken, “bunu sadece bana ve belediyeme yapmadılar. Benimle birlikte eşim ve çocuklarımı da bu operasyona dahil ettiler. Suç olarak isnat ettikleri Kipa kavşağının düzenlenmesinde belediye hiçbir zaman yetkili olmamıştır. Hepinizin bildiği gibi çevre yolları karayollarına aittir. Bu yoldaki düzenleme, ışıklandırma ve kavşak çalışmalarının tamamı karayollarına aittir. Buradaki kamulaştırmalarda sadece bu kurum tarafından gerçekleştirilir. Bu böyle bilinmesine rağmen sadece karalamak için bu kavşak ile ilgili bize suç isnat ettiler” dedi.

Günaydın konuşmasına öncesi dönem peşkeş çekilen Bimsblok fabrikasına değindi. Belediyenin öz malı olan fabrika ve hammadde ocaklarının birilerine satıldığını yani belediyenin öz kaynaklarının yok edildiğine değindi. Günaydın, “bugün o yok edilen fabrika ve ocaklarımızı geri aldık. Aynı fabrikamız ve ocaklarımızın katkıları ile ponza madeni alanında fabrikalar zinciri kurduk. Bu gün Ortadoğunun en büyük fabrikası artık belediyenin elinde. Bununla birlikte ısı yalıtımı ve izolasyon fabrikamızda üretime başlamış Almanya başta olmak üzere tüm Avrupa ülkelerinden siparişler alınmaya başlanmıştır” dedi.

Günaydın tüm engellemelere rağmen Isparta’ya hizmet aşkının sürdüğünü dile getirirken, “alt yapı sorunu olmayan tek il Isparta’mızdır. Yaşanılabilir iller arasında üst sıralarda gösteriliyoruz. Aslında biz birinci sıradayız ama muhalefette olduğumuz için bu unvanımızı bize vermiyorlar. Sizlerden tek isteğim var. Benim elimi kolumu bollaştırın. Bugün partimizden milletvekili adayı olan 4 pırlanta arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımızı 7 Haziran’da yapılacak seçimde milletvekili yaparsanız benim bu hizmet kervanım 2 ye hatta 4 kata çıkacaktır. 7 Haziran’da sandık başında hizmet edenle hizmet etmeyenleri ayırt etmenizi istiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum