Günaydın İmzayı Attı

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, belediye arsasının tapusunun verilmesinin ardından tapu işlemlerinin son aşaması olan arsa birleştirme (tevhid) kararını da imzaladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Eylül 2014 15:59
Günaydın İmzayı Attı

Günaydın, Belediye Encümeninin tevhid kararını bir süredir bekletiyordu. Bu konuda AK Parti kanadının eleştirileri ile karşılaşan Günaydın’ın TBMM’deki Torba Yasayı beklediği iddia edilmişti.

Başkan Günaydın’ı Envcümenin tevhid kararını imzalamaya AK Parti Isparta Milletvekili, Plan – Bütçe Komisyonu Başkan Vekili Süreyye Sadi Bilgiç ikna etti. Bilgiç ile Günaydın geçtiğimiz Cuma günü 2 saat süren bir görüşme yaptılar.

Görüşmede Şehir Hastanesindeki Belediye arsasının belediyenin torba yasanın uygulamaya geçmesi ve belediyenin borçlarını yapılandırmasının ardından belediye hesabına aktarılması noktasında milletvekili Bilgiç gerekli girişimlerde bulundu ve yardımcı oldu. Böylece Isparta Belediyesi nakit 3.9 milyon liralık kaynak sahibi olacak. Belediye Devlete olan borçlarını ise taksitle ödeyecek.

Bilgiç’in ödeme konusunda devreye girmesi ve görüşmede Günaydın’ı ikna etmesinin ardından Başkan Günaydın’ın Şehir Hastanesi inşaatının başlaması için son adım olan Encümenin tevhid kararını imzaladığı öğrenildi.

Tapu devri ve tevhid kararının imzalanmasının ardından hastane ihalesini kazanan Akfen firmasının kısa süre içinde harfiyat çalışmalarına başlayacağı öğrenildi.

Milletvekili Bilgiç ile Başkan Günaydın’ın 2 saatlik görüşmesinde Isparta’nın diğer konularının da gündeme geldiği, Isparta’ya hizmet noktasında birlikte hareket edilmesinde fikir birliğine varıldığı gelen haberler arasında.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum