Günaydın: Isparta Halkı İçin Çalışıyoruz

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Torosgaz Genel Müdürü Oktay Küp ile birlikte yapılan doğalgaz çalışmalarını yerinde inceledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Haziran 2012 11:03
Günaydın: Isparta Halkı İçin Çalışıyoruz

Başkan Günaydın, “Şehrimiz şu anda bir şantiye şeklinde. Bu şantiye hali bizim dönemimize denk geliyor. Bunun altından da kalkabilmek çok önemli. 300 km doğalgaz kazısı yapıldı ve bu 300 km’nin asfalt tamiratını gerçekleştirdik. Bu arada Telekomun 50 km, TEDAŞ’ın 15 km, Turkcell’in 20 km açmış olduğu yolu kapattık. Bunları topladığınız zaman bunun 500-600 km’ye yakın bir bölümün bir belediye başkanı döneminde yani 3 yıl içerisinde bunların yapıldığı ortaya çıkıyor” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın yaptığı değerlendirmesinde şu görüşlerde bulundu:

“Bugün çok önemli bir sonuca yaklaşıyoruz. Şu anda doğalgazımız son ring hattını tamamlamak üzere. Bu hattımız Hisar, Emre ve Gülcü Mahallelerinden geçerek Devlet Hastanemiz noktasına ulaşıyor. Buradan da 5 km aşağıya daha giderek, doğalgaz ring hattımız tamamlanıyor. Şehrin bir ucundan diğer ucunu yalnız doğalgaz için kazıyor ve döşüyoruz. Daha sonra bu yollarımıza dayanıklı asfalt yapacağımıza rağmen bunları önce tamir ediyoruz.

Şehrimizde 4 ekip hafta sonu olmasına rağmen en az iki araçla birlikte doğalgaz çalışmalarını sürdürüyor. Belediyemiz hafta sonları da nasıl çalışıyorsa doğalgaz ekibimizde aynı şekilde çalışıyor.

Şehrimiz şu anda bir şantiye şeklinde. Bu şantiye hali bizim dönemimize denk geliyor. Bunun altından da kalkabilmek çok önemli. 300 km doğalgaz kazısı yapıldı ve bu 300 km’nin asfalt tamiratını gerçekleştirdik. Bu arada Telekom’un 50 km, TEDAŞ’ın 15 km, Türkcell’in 20 km açmış olduğu yolu kapattık. Bunları topladığınız zaman bunun 500-600 km’ye yakın bir bölümü bir belediye başkanı döneminde yani 3 yıl içerisinde bunların yapıldığı ortaya çıkıyor.

Halkımız belki sıkıntı ve zorluk çekiyor. Belki bize kızıyorlar, öfkeleniyorlar, ama batak bir belediyenin içerisinden çıkıp bunları hiç aksatmadan yaptık ve başardık. Aynı zamanda bu şehri altüst etmemizden dolayı da sıkıntı çekmiş olabilirler, ancak bunu da hoş görmelerini istiyoruz. Çünkü 40 yılda yapılamayan bir işi biz iki yıla sığdırıyoruz. Külfetleri çekmeden nimetlere ulaşmamız mümkün olmayacağı için değerli Isparta halkımızın çektiği bu sıkıntılarından dolayı özür diliyoruz. Bizlere kızmalarını, öfkelenmelerini istemiyoruz. Biz Isparta halkı için çalışıyoruz. Isparta halkımızın bizi sevmelerine ve takdir etmelerine de ihtiyacımız var. Şehircilik yalnız altyapı ile ortaya çıkar. Şehircilik tek altyapıyı yapılmakla neden bulur, amacına ulaşabilir. İşte 40 yıldır yapılmış, amacımıza tam ulaşamıyoruz. Yapanlar sağ olsun, bizden önceki yapanlar da sağ olsun ama yetmiyor. Ama biz bu sefer bu dönem bunu yetirmek istiyoruz. Ve 81 ilde sadece Isparta buna sahip olsun istiyoruz. Çalışarak bu işin üstesinden geleceğiz. Bütün kurumlarımıza başta doğalgaz olmak üzere ekiplerini artırmalarını istedik, çalışmalarını bitirmelerini istedik, aşağı yukarı bizim bu isteklerimize uydular ve hızla çalışıyorlar. Doğalgaz firması müteahhidi ve yetkililerinin de çalışmalarını bir ay içerisinde bitireceklerine inanıyorum. Çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Önemli olan Isparta’ya hizmeti gününden önce yetiştirebilmektir. İnşallah bu dönemde bütün büyük projelerin tamamlanacağına inanıyorum. Tüm kurumlarımızın yaptığı hizmetlerde Isparta’mıza hayırlı olsun diyorum”

Halife Sultan, Hisar ve Gülcü Mahallelerinde mayıs ayı itibariyle çalışmalarına başladıklarını aktaran Torosgaz Genel Müdürü Oktay Küp, “Bugün itibariyle Hızırbey Mahallesi’nde ring hattının bir ucunu bağlamış oluyoruz. Daha sonrasında da Cumhuriyet Caddesi’nde de kalan kısmını tamamlayıp, Isparta’nın tamamının doğalgaz ana hatlarını tamamlamış olacağız. Bizim burada hedefimiz Temmuz’un 20’siydi, ancak kış şartları ve belediyemizin çalışmaları ve bize verdiği izin doğrultusunda bunu temmuz ayının sonuna kadar tamamlayacağımıza söz veriyoruz.

Çalışmalarımızı bu şekilde planladık. Tabi bizim bu şekilde hızlı çalışmalarımızın önünü açan belediyemize ve Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyoruz. Biz hatlarımızı hızlı bir şekilde yaptık, belediyemizde arkamızdan 300 km’nin üzerinde hattın asfaltını yaparak bize destek oldular. Onun için de ayrıca teşekkür ediyoruz. Şu anda kaldığımız nokta itibariyle bizim 2012 yılında Gülistan ve Bağlar Mahallesi’ndeki ana hat çalışmalarımız tamamlandı. Yine buna eş zamanlı olarak da Hisar, Emre, Gülcü, Sülübey Mahalleleri tarafındaki çalışmalarımızda bitti.

Şu anda şehrin merkezi dediğimiz, Pirimehmet, Yayla, Turan, Çelebiler, Kurtuluş Mahallelerinde de en son çalışmalarımız kaldı. Bunları da temmuz sonuna kadar tamamlayacağız ve temmuz sonunda da Isparta’nın tamamı doğalgaza kavuşmuş olacak.

Bundan sonraki süreçte sadece abonelikler kalmış olacak. Abonelikler de Isparta halkının duyarlılığı ve ilgisiyle hızlı şekilde devam ediyor. Bundan da memnunuz. Amacımız yılsonuna kadar 50 bin aboneye ulaşmak, şu anda yaklaşık 30 bin civarında abonemiz var. Doğalgaz çalışmaları ve altyapı çalışmalarıyla ilgili olarak bize bugüne kadar desteklerini esirgemeyen başta Belediye Başkanımıza ve belediyemize teşekkür ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.