Günaydın Isparta’yı 575 Milyon TL Zarara Uğrattı

CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Çakmakçı “Isparta sayın Günaydın’ın yapmadığı yarım bıraktığı işler nedeniyle basit hesapla 575 milyon TL zarardadır” diye konuştu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Şubat 2014 17:06
Günaydın Isparta’yı 575 Milyon TL Zarara Uğrattı

CHP Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Basın Kulübü programında soruları cevapladı. İktidar partisine Isparta’nın her tür desteği verdiğini söyleyen Prof. Dr. Çakmakçı “şimdi Nuri Uzaktaş yeni başkan yeni vizyon sloganı ile yola çıkmış. Kendisine soruyoruz Isparta sürekli kaybederken kendisi neredeydi?” dedi. Mevcut Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a da sorular yönelten Prof. Dr. Çakmakçı “Isparta sayın Günaydın’ın yapmadığı yarım bıraktığı işler nedeniyle basit hesapla 575 milyon TL zarardadır” diye konuştu.

Akademisyenden siyasetçi olmaz yönündeki yargı ile ilgili konuşan CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı “SDÜ 65 bin öğrencisi olan Burdur gibi bir kent, ben o kentin 2 dönem rektörlüğü yaptım. bugün Tıp Fakültesinden batı kampusunun son noktası olan uzaktan izleme merkezine kadar, bir şehirde olduğu gibi alt yapısı yapılmış modern bir kent var parada. Zaten üniversitelere de evrenkent diyoruz” dedi.

NEDEN ADAY OLDUM?
Belediye Başkanlığına neden aday olduğunu anlatan Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı “biz zaman zaman mevcut ve eski rektörlerle toplanırız. Bu toplantılarda ülke sorunları da gündeme gelir ve konuşulur. Bu konuşmalar sırasında bazı arkadaşlar neden o zaman görev almıyoruz? Bu şekilde eleştirerek nereye varılabilir? Diye soruyor. Ben bu noktada sistemde eksik bir şeyi eleştirebilmek için sistemin içinde olmak gerektiğine inandığımdan belediye başkanlığına aday oldum. Bakıyoruz. Eskişehir’de eski rektör Yılmaz Büyükerşen görev almış ve Eskişehir bambaşka bir kent haline gelmiş, Antalya’da Prof. Dr. Mustafa akaydın görev almış ve harikalar yaratmış. Bizde bundan hareketle iyi şeyler yaparız diyerek yola çıktık” diye konuştu.

Adaylığı sırasında hem çevresine hem de Isparta açısından önemli kişilere danışarak hareket ettiğini söyleyen Prof. Dr. Çakmakçı “ben adaylığa karar verirken Sayın Demirel’e de, Aybatılı’ya da, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde görev yapan arkadaşlara da danışarak bu yola çıktım” dedi.

HER ZAMAN VATANDAŞA DANIŞARAK ÇALIŞACAĞIZ
Belediye yönetimini halkın katılımı ile yürüteceklerine dikkat çeken Prof. Dr. Çakmakçı “biz her zaman vatandaşımıza danışacağız. Ben yaptım oldu olmayacak. Zaten belediyecilik kanunu bunu zorunlu kılıyor. Belediyecilik kanununda hemşerilik hukuku var. Yani hemşerine sormadan bir iş yapamazsın deniyor. En iyisini kendi bilir, kendi yapar denmiyor” şeklinde konuştu.

Isparta’nın tarım ve hayvancılık konusundaki potansiyelini değerlendirmesini sağlayacak önlemler alacaklarını söyleyen Prof. Dr. Çakmakçı “tarım ve hayvancılığı destekleyeceğiz. Bunu her evin altına birkaç inek bağlayarak değil, tarım ve hayvancılık sahası ayırarak yapacağız. Bu şekilde halkında katılımı ile büyük bir atak yapabiliriz. İşsizlik sorunu açısından da bu önemli bir yatırım olacak ve istihdam sağlayacak” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI GÜNAYDIN’A SORULAR
Televizyon programında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a sorular yönelten Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı “Otel Isparta’nın dış duvarlarına ve çeşitli yerlerdeki bilboardlara asılan belediye şirketlerine ait ilanlarda Ortadoğu’nun en büyük fabrikası gibi ifadeler yer alıyor. Bimsblok fabrikasının Ortadoğu’nun en büyük fabrikası olduğu ve günlük 90 bin bims üretme kapasitesi olduğunun söylenmesine rağmen günlük üretiminin 27 bin bims olduğu konuşuluyor. Bu doğru mudur?
Ayrıca belediye şirketlerinin borçları nedeniyle devlet ihalelerine giremediği konuşuluyor. Acaba belediye ürettiği ürünleri nasıl pazarlıyor? Belediye şirketlerinin işçilerine, Maliyeye ve SGK’ya ciddi miktarda borcu olduğu dile getiriliyor. Acaba bu şirketlerin ne kadar borcu var ve bu şirketler bünyesinde kaç işçi istihdam ediliyor? Belediye şirketleri son 5 yılda ne kadar kar veya zarar etmiştir?” diye sordu.

ISPARTA’NIN 575 MİLYON TL ZARARI VAR
ITKM inşaatının bir türlü bitirilememesinden mevcut belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve eski belediye başkanı Hasan Balaman’ın sorumlu olduğunu söyleyen Prof. Dr. Çakmakçı “bitmeyen ITKM inşaatından belediye neden tazminat almıyor. 20 yıldır şehrin göbeğinde bir alan neden atıl duruyor? Yusuf Ziya günaydın ilk dönem göreve geldiğinde parası çıkmış olan hafif raylı sistem projesini iptal etti. 130 milyon dolar zarar ettik. 15 milyon dolarlık çöp tesisi projesini iptal etti, yine zarar ettik. Bitirilemeyen ITKM inşaatını da dahil ettiğinizde Isparta kaba hesapla 575 milyon TL zarardadır. Bugün millette eza cefa çektirmedik deniyor. Bu millete cefa çektirmek değil midir?” diye sordu.

Ak Parti Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş’ı da eleştiren Prof. Dr. Çakmakçı “AKP’ye Isparta 12 yıldır her türlü desteği verdi. Peki AKP Isparta’ya ne verdi? Şimdi çıkmış Nuri Uzaktaş yeni başkan yeni vizyon diyor. Dün Isparta sürekli kan kaybederken siz il başkanı değil miydiniz? Burada bizim çağrımız vatandaşların zaten denenmişleri yeniden denememesidir. Vatandaşlara diyoruz ki elinizi vicdanınıza koyun öyle karar verin” dedi.

YEREL YÖNETİMİN İKTİDARDAN
OLMASINDA BİR AVANTAJ YOK
Bilinenin aksine yerel yönetimin iktidar partisinden olmasında bir avantaj olmadığını söyleyen Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı “iktidar partisinden olmanın belediyeye bir artısı yok. Eğer merkezi bütçeden 5 yıllık kalkınma planında Isparta için yapılmış bir yatırım planı varsa para ayrılıyor. Yoksa alacağınız para kişi başı İller Bankasının vereceği paradır. Bunun yanında proje ödeneğini bularak işi yapmanız mümkündür. Bizim ekibimiz hiçbir şaibesi olman ve bu projeleri üretebilecek bir ekiptir” diye konuştu.

HİZMET İÇİN YOLA ÇIKTIK
Belediye başkanı seçildiğinde ne gibi işler yapmayı planladığını da anlatan Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı “Isparta için yeni bir imar planı yapacağız. Büyük parkları, gezi alanları olan mahalleleri bir biri ile yarışan bir plan. Buna bağlı olarak bir ulaşım planı da yapacağız. Zaten trafik sorunu imarla bir bütün olarak ele alınmadığı zaman çözülemez. Ankara, İstanbul ve İzmir gibi illerde yaşayan 200 bin civarında Ispartalı var. Bu insanlar Isparta’da üretilen elmaya, kiraza, domatese ulaşamamaktan şikayetçi. Biz yerel yönetim olarak internet üzerinden Isparta’da üretilen ürünleri pazarlayacak bir ağ kuracağız. Sadece 200 bin Ispartalıyı bile hesaba katsak ciddi bir Pazar yakaladığımız anlamına gelecek” dedi.

DERE MAHALLESİNE YAŞAM KENT
Dere Mahallesine gediatrik yaşam merkezi kurmayı planladıklarını söyleyen Prof. Dr. Çakmakçı “Dere Mahallesi doğanın içinde çok güzel bir alan, Isparta’dan yüksekte olduğu için havası temiz suyu temiz. Yıllar önce SDÜ’de Kanser Araştırma Merkezini kurarken İstanbul’da Darülşafaka’da kalan Zehra Ulusoy’u ziyaret etmiştik. Şimdi birazda ondan esinlenerek Dere Mahallesinde bir yaşam merkezi kurabileceğimizi görüyoruz. Tek katlı iki odalı küçük bir mutfağı olan bahçeli evlerden oluşan içinde hobi merkezi, torun sevgisini yaşayabilecekleri ana kucağı merkezleri bulunan yaşam merkezi hem Isparta için bir cazibe alanı oluşturacak hem de yaşlılarımızın mutlu bir hayat sürmesini sağlayacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum