Günaydın İsyan Etti Hemen İstifa Etsinler

Isparta Belediyesi 3–4 gündür cadı kazanı gibi kaynıyor.3 gün önce MHP Belediye Meclis Üyelerinden Uğur Bestelci ve Seyfettin Kalem’in parti teşkilatının kesin ihraç kararı ile partiden ihraç edilmeleri dünde

Yayınlanma:
Günaydın İsyan Etti Hemen İstifa Etsinler

SEÇİMLE KAZANDILAR, MASADA KAYBETTİLER
Isparta Belediyesi 3–4 gündür cadı kazanı gibi kaynıyor.3 gün önce MHP Belediye Meclis Üyelerinden Uğur Bestelci ve Seyfettin Kalem’in parti teşkilatının kesin ihraç kararı ile partiden ihraç edilmeleri dünde Demokrat Partili 3 üye daha Nuri Selçuk, Halil Elitok ve Kadir Özkan’ın da partilerinden ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesi dolayısıyla MHP’nin Belediye meclisinde üye sayısı 14’ye düşmesiyle MHP mecliste muhalefete düşmüş oldu.

Isparta Belediye Meclisinden MHP’nin 16 Ak Partinin 12 DP’nin de 3 üyesi bulunuyordu. MHP’den 2 üyenin ihraç edilmesi ve DP’nin 3 üyesinin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesi sonucu MHP Mecliste Muhalefet konumuna düşmüş oldu. Bağımsız adayların Ak Parti Grubunu destekledikleri bildirildi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın konuyla ilgili yaptığı konuşmada şunları söyledi “Ben ve Partim Teşkilatımızla samimi ve iç içe yaşıyoruz. Teşkilatımız Belediye Meclisindeki Isparta için yanlış olan kararları da takip ediyor. Bu iki arkadaşımız Ak Parti ile birlikte çalışıyorlar. O gücü arkalarına alarak yanlış kararlarla Isparta’ya zarar veriyorlar. Mecliste MHP grubunun aldığı kararlara uymadıkları için, teşkilatımıza ve belediyemize zarar verdikleri düşüncesiyle partimiz disiplin kurulunca kesin ihraç kararıyla partiden ihraçlarına karar verilmiştir. Şuanda benim meclis üyem değildir. Ya istifa ederler ya da bağımsız olarak mecliste Ak partinin güdümünde çalışırlar. Dün Demokrat Parti’deki 3 üyenin de kendi partileri tarafından disiplin kuruluna verildiğini okudum. Tabii bu bizi ilgilendirmez fakat aynı şekilde bu 3 üyenin de Ak Parti güdümünde hareket ettiği gözlenmektedir. Ben bir partinin kesin ihraç kararıyla disiplin kuruluna sevk ettiği bir üye olsam artık orada daha fazla kalamam ve istifa ederim. MHP grubu olarak muhalefete düşmüş durumdayız. Bundan sonra belediye meclisinde alınan yanlış kararları halka açıklayacağım. Halk da duysun ve görsün kimlerin Isparta’ya zarar verdiklerini görsün” dedi.

Ayrıca Günaydın, Bestelci için “Aslında Uğur Bestelci arkadaşımız Belediye Başkan vekiliydi. Belediyeye faydalı olamadığı için bu görevden aldım. Şimdi kendi görüşüne göre benden intikam alıyor. Hâlbuki Isparta’ya zarar veriyor. Isparta’ya zarar veren hiçbir şahsı yanımda çalıştırmam. Babamın oğlu dahi olsa” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum