'Günaydın Kaçak Yapı Yaptığını İtiraf Etmiştir'

Halef selef başkanlar bir kez daha karşı karşıya geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Nisan 2012 12:04
'Günaydın Kaçak Yapı Yaptığını İtiraf Etmiştir'

Halef selef başkanlar bir kez daha karşı karşıya geldi. Tartışmanın sebebi bu sefer Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın belediyeye olan borcu.

Kendisine Turan Mahallesindeki evinin çatısındaki çıkma yapının imara aykırı olduğu gerekçesiyle Balaman döneminde ceza yazıldığını ileri süren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, cezayı “siyasi” olarak değerlendirmişti. Günaydın’ın bu açıklamasına Belediye eski Başkanı Hasan Balaman’dan cevap gecikmedi.

Belediye Başkanlığı seçildiği dönemde mahalle sakinlerinden Günaydın’ın evinin kaçak olduğuna dair bir çok şikayetler aldıklarını belirten Balaman, Anıtlar Kurulu’nun da uyarısıyla Günaydın’a kanuni işlem uyguladıklarını söyledi.

Balaman sözlerine şöyle devam etti: “Belediye başkanlığı makamı görev yapma makamıdır. Usulsüz işler yapmak, imara aykırı işlemlerde bulunma makamı değildir. Sayın Yusuf Ziya Günaydın ilk belediye başkanlığı döneminde Turan Mahallesine kendisine ait bir ev yapmıştır. Tabi ev yapmak en doğal hakkıdır buna kimse bir şey söyleyemez. Ancak imara aykırı bir ev yaparsan o zaman durum tersine döner. Biz tabi 2004 yılında belediye başkanı seçildiğimizde oradaki mahalle sakinlerinden birçok şikayetler aldık. Tabi ilk etapta Belediye Başkanıdır diye es geçtik. Ama yine şikayetler artınca dayanamadık konuyu araştırdık. İlgili müdürlükten projeyi aldığımızda hakikaten burada imara aykırı bir durumun olduğunu tespit ettik. Gerekli uyarı tebligatlarımızı yaptık. Hatta bu evin yanında tarihi bir mekan olduğu için Anıtlar Kurulundan da uyarı aldık. Anıtlar Kurulu burada yüzde 33 eğim olması gerektiğini belirterek, burada kaçak bir yapının olduğunu bize bildirdi.

Biz uyarılarımızı yaptık. İsteseydik yıkım ekibimizi gönderip yıkabilirdik. Ama bize yakışmayan ve hoş olmayan davranışlarda bulunmadık. İlgili daire müdürlüğümüz gereken kanuni işlemleri yaptı. Ne yani belediye başkanı diye kaçak yapıya göz mü yumsaydık. Bunu yapmadık. Burada herhangi bir Sayın Yusuf Ziya Günaydın’ın söylediği gibi siyasi bir kasıt yoktur. O siyasi cümlesi hiç etik olmayan ve hoş olmayan bir kelimedir.”

Günaydın’ın 25 Nisan 2008 tarihinde Belediye’ye imara aykırı olduğu ileri sürülen yapıyı düzelttiğine dair dilekçe gönderdiğini belirten Belediye eski Başkanı Hasan Balaman, “Sayın Yusuf Ziya Günaydın unutmuş olabilir ama biz unutmadık. Bu dilekçeyi de Sayın Yusuf Ziya Günaydın’ın belediye başkanlığını yaptığı belediyeden aldık. Arşivlerde duruyor. Kendisi unutmuş olabilir. Burayı düzelttiğine dair 25 Nisan 2008 tarihli Sayın Yusuf Ziya Günaydın’ın da imza atmış olduğu bir dilekçe var. Kaçak yaptığınızı kabul ediyorsunuz. Kaçağı da kaldırdım diyorsunuz” dedi.
Başkan Günaydın’a seslenen Balaman, yerel seçimlere 1.5 yıl kaldığını hatırlatarak, “Benle uğraşmayı bırak. Isparta’ya hizmet et” diye konuştu.

Balaman’ın bu açıklamalarına Günaydın cephesinin nasıl cevap vereceği ise merak konusu…

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.