Günaydın: 'Kamu zararını ben değil, şikayet edenler veriyor'

Yusuf Ziya Günaydın, ilk dönem belediye başkanlığı yaptığı sırada, önceki dönem belediye başkanı Mehmet Aybatılı’nın başlattığı ve yarışma sonucu kazanan Ticaret ve Kültür Merkezi projesini uygulamamış, projede eksiklikler olduğunu gerekçe göstererek proj

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Temmuz 2012 18:11
Günaydın: 'Kamu zararını ben  değil, şikayet edenler veriyor'

Sonrasında, Ticaret ve Kültür Merkezi’nin Cumhuriyet Caddesine bakan taraftaki inşaatlarının bilirkişi olarak atanan İnşaat Mühendislerinin raporuna göre, ruhsatsız olarak inşa edildiği tespit edilmişti.

Belediye eski Başkanı Hasan Balaman tarafından İçişleri Bakanlığına taşınan konu hakkında Bakanlık Yusuf Ziya Günaydın ve beraberindeki 5 kişi hakkında soruşturmaya izin vermedi. Ancak Hasan Balaman Bakanlığın kararını Danıştay’a taşıdı.

Danıştay 1’nci Dairesi de İçişleri Bakanlığının kararını bozdu. Danıştay 1’nci Dairesi, Günaydın’ın Ticaret ve Kültür Merkezi olarak bilinen alanda ulusal yarışma ile belirlenmiş projenin iptalinden sonra aynı alanda ruhsatsız olarak yeni bir inşaat başlatmaktan yargılanmasına izin verdi.

Danıştay 1’nci Dairesi karara gerekçe olarak ise kamu malının zarara uğratılmasını gösterdi.

Tüm bu gelişmeleri değerlendiren Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “asıl kamu zararı verenler, şikayet edenler” dedi. Başkan Günaydın, “Yıkanlar başka, göçürenler başka, onların yapımını engelleyenler başka. Yapılmış binaları başka. Danıştay, yanılabilir. Böyle bir masal ve hikayeyle belediye başkanını suçlamak istiyorlar. Olabilir Yargıtay’dan da gelebilir” dedi.

Başkan Günaydın, “Kamuyu zarara sokanlar esas onların kendisi” diyerek, sözlerine şöyle devam etti: “Mahkeme sonunda güleceğin onlara. Ya bu adam değil, esas kamuya zarar veren bu adammış diye.”

DAVAYI DA KONU ETTİ

Başkan Günaydın, konuyu belediye operasyonu ile özdeşleştirerek açıklamasını sürdürdü. Günaydın, “172 sayfa iddianamenin tamamını bilirkişi yazmadı mı, Maliye Bakanı tayin etmedi mi. 172’sini da mahkeme karar vermedi mi şimdi bilir kişiye sevk etmedi mi. Orda ben mi suçluyum” dedi.

Isparta belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bugüne kadar 22 dava açıldığını ve hepsini kazandığını da söyleyerek, açıklamalarını Nasreddin Hoca’dan örnekler vererek tamamladı. Başkan Günaydın, “yanlış yapmamız istendiği için hayali şikayetler yapıldı. Düz merkebe binecekler, adalet tecellisini bulacak” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.