Günaydın Köşk Ziyaretlerini Değerlendirdi

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Çankaya Köşkünde bir araya gelen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 21 Şubatta ikinci kez köşke çıktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Şubat 2012 16:34
Günaydın Köşk Ziyaretlerini Değerlendirdi

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Çankaya Köşkünde görüşen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu defa da Cumhurbaşkanı Gül’ün daveti üzerine Çankaya Köşküne gitti.

Çankaya Köşkünde Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkan Yardımcısı Xi Jinping ve beraberindeki heyet onuruna verilen yemeğe bizzat Cumhurbaşkanı Gül’ün davetiyle katılan Başkan Günaydın, burada Çin heyeti ile çeşitli temaslarda bulundu.

Başkan Günaydın konuyla ilgili gazatecilere yaptığı açıklamada “Bir önceki görüşmemizde Sayın Cumhurbaşkanımız benim Çin ile ilgili protokollerimi sormuştu. Bende anlattım. Beni Çin Halk Cumhuriyeti Başkan Yardımcısı Xi Jimping’in de katılacağı bir yemeğe davet edeceğini söylemişti. Ben daha Isparta’ya gelmeden davetler gelmiş. Biz de 21 Şubatta davete icabet ettik. Burada Çin heyeti ile sıcak temaslarımız oldu” şeklinde konuştu.

Çankaya’da Çinli müsteşarlarla ve iş adamlarıyla çeşitli konularda istişarelerde bulunduklarını anlatan Başkan Günaydın Çinin Xingtai şehri ile ortak bir prokolleri olduğunu ve bu protokolün bizzat Çin devleti tarafından da benimsenmesinin Isparat açısından son derece önemli olduğunun altını çizdi.

Başkan Günaydın Çin ile ortak yatırımların gerçekleşmesi durumunda kurulacak fabrikaların açılışlarına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü de davet edeceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum