Günaydın 'OTOPARK', Vali Oğuz 'OTEL' Dedi

Yaklaşık 6 yıldır görüşmeleri süren eski özel idare binasının bulunduğu alana İl Genel Meclisi ‘otel’ yapılması kararını alırken, Belediye Meclisinin de konuyu Cuma günü karara bağlaması bekleniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Eylül 2011 09:55
Günaydın 'OTOPARK', Vali Oğuz 'OTEL' Dedi

Yaklaşık 6 yıldır görüşmeleri süren eski özel idare binasının bulunduğu alana İl Genel Meclisi ‘otel’ yapılması kararını alırken, Belediye Meclisinin de konuyu Cuma günü karara bağlaması bekleniyor. Ama onun öncesinde dün her iki meclisin üyeleri, Vali Memduh Oğuz ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın da katıldığı toplantıda bir araya geldi.

Binanın bulunduğu alan için 6 katlı otopark projesi çizdiğini söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, otoparkın teras bölümünde restaurant, giriş katında ise mağazaların olacağını ifade etti. Günaydın, ““İlk proje 3 katı tabanda 6 katlık bir otopark. Son katında bir teras lokantası ön cephelerinde ticari kazanç sağlayacak dükkanlar olacak. Rampa sistemiyle her katta araçlar park edebilecek. İkinci projemiz ise Sağlık Müdürlüğü’nün hemen ardında bir otopark projesi var. Burada 5 katlı yeraltı otoparkı Özel İdare binası alanı ile entegre edilecek. Binanın bulunduğu alanda 7 katlı yer altı otoparkı yapılacak. Zeminde ise 3 metre toprak bandı konulacak ve burası yeşil alan olarak kullanılacak. Böylece meydan açılmış olacak” dedi.

Okulların ortak kullandığı alanda otopark projesini ilk kez açıklayan Başkan Günaydın, “Belediye olarak bizim burayı imara açmamız mümkün. Tabi bunu sizlerin de istemesi gerekiyor. Isparta İmam Hatip Lisesi, Anadolu Ticaret Meslek Lisesi, Hilmi Dilmen İlköğretim Okulu’nun arkasında dev bir boşluk var. Burası adeta bir çöl görünümünde. Burada da en az 5 kat yer altı otopark ve zeminde üç metre toprak bandıyla yeşil alan uygulaması projesi hazır. Bunu yap işlet devret modeliyle uygulayacak firmalar var. Otopark en güzel kazanç kaynağı. Medeni kentlerde böyle. Hükümet Meydanı’na bile yeraltı otoparkı yapılabilir. Örneğin Valilik arakasında iki katlı otopark var. Keşke 6 kat yapılsaydı. Bunları beş yıl öce söyleseydim bana deli derlerdi. Ama şimdi söyleyebiliyorum. Bu projeleri uygulayabilirsek burası açık AVM olacaktır” şeklinde konuştu.

Günaydın, Öner’in Valiliği dönemindeki projeyi eleştirdi
CHP Milletvekili Ali Haydar Öner’in Isparta Valiliği döneminde çizilen projeyi ‘komedi’ olarak nitelendiren Günaydın, “Böyle projeler olmaz ve yapılmaz” dedi.

Vali Oğuz: “Sembolik bir bina yapılmalı”
Isparta’nın merkezine sembolik bir bina yapılması gerektiğini vurgulayan Vali Memduh Oğuz, İşadamı Yılmaz Şener’in cenazesi için Isparta’ya gelen 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in de Isparta’da 5 yıldızlı otel ihtiyacı olduğunu kendisine söylediğini ifade etti.

Vali Oğuz, Belediye Başkanı Günaydın gibi CHP’li Öner’in Valilik döneminde çizilen projeyi eleştirdi: “Rasyonel değil” dedi.

"Alana otopark yapılması sevimli gelmiyor”
Eski özel idaresi binasının bulunduğu alana katlı otopark yapılmasının kendisine sevimli gelmeğini söyleyen Vali Memduh Oğuz, belediye meclisine de üstü kapalı bir mesaj verdi. Vali Oğuz: “Yer altında otopark olmasına karşı değilim. Ama yerin üstünde, gözüken bir otopark bana estetik açıdan uygun gelmiyor. Hele otoparkın üstünde restaurant olması sevimli gelmiyor. İmarla ilgili mevzuatta değişti. Buna göre belediye meclisi Valiliğin talebini üç ay içerisinde yerine getirmezse o zaman Valilik takdir hakkını kullanabilir. Bu mevzuat yeni değişti. Ama Isparta’da buna gerek bile kalmadan bu sorunu çözeceğiz” diye konuştu.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum