Günaydın Özel İdare İçin Proje Hazırlıyor

Yıkımı tamamlanan eski Özel İdare binasının yeriyle ilgili Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın yeni proje hazırlığında olduğu öğrenildi...

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Mayıs 2013 10:37
Günaydın Özel İdare İçin Proje Hazırlıyor

Yıkımı tamamlanan ve Vali Memduh Oğuz'un talimatıyla, toprak yığını şeklinde durması yerine yeşil alan olarak düzenlemesi için çalışmaların başladığı eski Özel İdare binasının yeriyle ilgili Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın yeni proje hazırlığında olduğu öğrenildi.

Başkan Günaydın'a Vali Memduh Oğuz'un yeşil alan konusunda aynı görüşte olmalarına rağmen, yeraltında Vali'nin trafikte aksamalara neden olacağı gerekçesiyle umumi otoparka sıcak bakmadığının hatırlatıldı. Günaydın, Vali'nin endişelerini giderecek projesinin son aşamaya geldiğini söyledi.

Gazetecilere açıklamada bulunan Başkan Günaydın, "Sayın Valimiz bu konuda idare binasının yerinin yeşil alan olmasını altınında kullanılmasını istiyor. Kendisine bu vizyonundan ötürü teşekkür ediyorum. Şehrimiz açısından iyi bir karar. Sayın Vali elbette fikir yürütüyor.

Kuyumcular Çarşısı olsun demiş Elbette olabilir. Ama orada daha önce özel idarenin yerini de dahil ederek bize ait otopark alanı da dahi avam proje çizmiştim. Şimdi yeniden bizzat kendi elimle Antalya'daki ofisimde proje çiziyorum. Hatta başka mimarlardan da yardım alıyorum. Proje bitme aşamasında, fakat Sayın Valimize gösterme fırsatı bulamadım. Onu gösterdikten endişelerinin gideceğini sanıyorum. Bu projeye göre giriş çıkış trafiğinde sorun yok.

Sağlık Müdürlüğü'nün doğu cephesindeki yol geniş. Girişi buradan verilecek. Batısında da yol var orası yeşil alana yaya girişi olacak. Yine arka tarafta iki çıkış yolu var. Yani otoparka giriş çıkış rahatlıkla yapılabilir. Bu çizilmiş projeyi daha valiye arz etmedik. Kendisinin kıvrak bir kavrama yeteneği var. Zaten yeşil alan konusunda bütünleştik. Altının nasıl olabileceği konusunda o projemizi gördüğü zaman Valimiz ne derse onun üzerinde gideriz" dedi.

Isparta için yeşil alan ve otoparkın kentsel sorun olduğunun altını çizen Günaydın, "Bizim sorunumuz yeşil alan ve otopark, ABD'de Avrupa'da şehirlerde yollarda duran bir araç göremezsiniz. Biz ilk otopark çalışmamızı fuar alanından başladık. Özel İdarenin yeri ile birleştiğinde yeraltında 600 araçlık otopark alanı çıkacak.

1700 araçlık kapasite ITKM'de var. Fuar alanında 600 araçlık otopark kuruyoruz. Şehrin alt ve üst bölümünde birkaç otopark yaptığımızda Avrupa'ya yaklaşmış olacağız" açıklamasında bulundu.

Şu anda Tüm Türkiye'de olduğu gibi Isparta’nın da otopark ta geri kaldığını belirten Başkan Günaydın, "Süratle otopark yapmamız lazım. Artık buna yoğunlaşacağım. Altyapı bitiriyorum. Bundan sonra da medeni şehir olma yolunda otopark sorunu çözülecek.

Artık birkaç yıl içinde bunu toparlamamız lazım. Mesela Halil Hamit Paşa kütüphanesinin eski binası var. Buranın yıkılması lazım. Burayı yıkalım ardındaki meydanı otopark yapalım. Valimiz bu konuda vizyon sahibi. Orası zaten çürük bina orası yıkılır arkasındaki meydan işlenirse şehirde herkesin huzurla gezebileceği alanlar oluşur. Gerçek şehircilik anlayışında otopark sorunu çözülmesi gerekir"

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum