Günaydın Tahtacı Şenliğine Katıldı

Günaydın Tahtacı Şenliğine Katıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Mayıs 2015 16:33
Günaydın Tahtacı Şenliğine Katıldı

Turan mahallesinde ikamet eden vatandaşlar geleneksel hale getirdikleri tahtacı şenliğini bu yıl da düzenlediler. Cumartesi günü Turan Mahallesi meydanında düzenlenen şenliğe halk da büyük ilgi gösterdi. Helva, pilav dağıtılan şenlikte yerli ve yabancı sanatçılar da sahnede türkülerini söylediler. Antalya’dan getirilen semah ekibi de vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi.

Tahtacı şöleni olarak bilinen şenlik Cumartesi günü Turan mahallesi meydanında düzenlendi. Yağmur ihtimaline karşı alan çadırla kapatılırken mahalle halkı ile birlikte diğer mahalle sakinlerinden de ilgi büyük oldu. Şölene ayrıca Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, MHP İl Başkanı İsa Yalçın MHP Kadın kolları Yönetimi MHP Milletvekili Adayları Nuri Okutan, A. Ziya Nuhoğlu ve Hakan Demirtaş katıldı.

Birlik, beraberlik ve kardeşliğin vurgulandığı şölende küslük ve dargınlıkların da sona ermesi temennisinde bulunuldu.

Sanatçılar sahne almadan önce program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programın açış konuşmasını Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın yaptı. Günaydın, çocukluğunun ve gençliğinin geçtiği mahalle olduğunu belirtirken, bütün arkadaşlarının da bu mahallede yaşadığını dile getirdi. Bu vesile ile Turan mahallesinin kendisinde ayrı bir yeri ve önemi olduğunu söyledi.

Günaydın, birlik, beraberlik ve kardeşliğin önemine değinirken, başta kendisi olmak üzere belediye ye yapılan operasyondan da bahsetmeden geçmedi. “hepiniz biliyorsunuz. Bundan birkaç yıl önce belediye çalışmasın, belediye halkına hizmet etmesin diye bir operasyon düzenlendi. Bu operasyonda daire müdürlerim ile birlikte 80’in üzerinde arkadaşımız mahkemelik oldu. 22 arkadaşımız da 4 ay tutuklu kaldı. Bu da yetmedi belediye operasyonu ile birlikte benim eşimi ve çocuklarımı da aynı davanın içerisinde yargıladılar. Bunun tek sebebi ise halka hizmet etmem engellenmekti. Ama görüyorsunuz hiçbir hizmetimiz eksilmedi. Aksine bu dava bizi hırslandırdı. Bugün alt yapı sorunu kalmayan tek il ünvanını elde ettik. Hizmetlerimizde hiçbir mahallemizi farklı görmedik” dedi.

Günaydın ayrıca özel teşebbüsün bile fabrika kurmaktan kaçtığı diğer illere yatırım yaptığı bu son yıllarda fabrikalar zinciri oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın konuşmasının ardından mahalleye yaptığı hizmetlerden dolayı şilt ve çiçek hediye edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum